Obavijesti

News

Komentari 71

Pretvorili ga u roba: Muškarcu izbili zube, čekićem lomili prste

Susjedi svjedoče da su muškarcu slomili rebra, lice deformirali od batina, izbili zube te čekićem polomili nokte. Kažu kako zbog straha nisu ranije prijavljivali što se događalo

VIDEO

Oca P.V. i njegova tri sina s područja Draganića karlovačka policija je osumnjičila da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima, odnosno, da su na svojem imanju oko godinu i pol držali roba, mladića R.S. porijeklom iz Velike Kladuše, te ga ponižavali, maltretirali i tukli, objavio je današnji Jutarnji list.

– Nitko ovdje ne zna točno odakle je taj mladić došao, no jednog dana se pojavio i ponudio je ljudima da im radi u vrtu u zamjenu za ručak ili za kutiju cigareta. No, umjesto ručka, radije je htio popiti čašicu rakije. Mogao je imati oko 35 godina, ali je izgledao znatno starije jer je bio strašno mršav i zapušten. Uglavnom, tako je jednog dana ušao i u njihovo dvorište, a onda više nitko od susjeda s njim nije htio imati posla. Znate kako je, ne samo da je za njih radio na polju i čuvao im ovce, već je radio i druge stvari koje su od njega tražili, a u koje ne bi smo htjeli ulaziti – izjavili su susjedi imanja na kojemu je čovjek zlostavljan, koji su opisali strahote koje je prolazio.

– Tretirali su ga doslovno kao roba. Jednom su dovezli neki crijep kući i istovarivali ga, a on im je pomagao. Onda su odjednom počeli drukati jednog dječaka iz svoje obitelji, koji je tada mogao imati pet godina, da ga tuče štapom i psuje. Čovjek je i dalje mirno slagao te predmete, a maleni ga je udarao i vrijeđao. Jednom su imali neku feštu, pa bi se skupili neki njihovi prijatelji i tako bi svi skupa pijančevali, a onda bi nekome palo na pamet da bi mogli tući Rasima. I tako bi ga tukli i šamarali, što bi ostale silno zabavljalo. Tako bi ga zašutirali, a onda bi mu nudili pivo do kojeg bi dopuzao poput psa. Ljeti bi uglavnom čuvao ovce po cijele dane, a u večernjim satima bi došao u dvorište i morao zabavljati njihovu djecu. Na primjer, vozio bi ih na biciklu, a ako ne bi bio dovoljno zanimljiv ili brz, dobio bi batina – pričaju susjedi za Jutarnji list.

Susjedi svjedoče da su mu slomili rebra, lice deformirali od batina, izbili zube te čekićem polomili nokte. Kažu kako zbog straha nisu ranije prijavljivali što se događalo, ali sve su potvrdili policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nesretni muškarac nekako je uspio pobjeći od svojih robovlasnika i sada se nalazi na liječenju u Općoj bolnici Karlovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.