Obavijesti

Promo sadržaj

Preuzmite 50 eura i trgujte turskom lirom pred referendum

Preuzmite 50 eura i trgujte turskom lirom pred referendum
2

U prosincu prošle godine vladajuća stranka u Turskoj predstavila je skup ustavnih amandmana čiji je cilj da u osnovi promjene način na koji se upravlja Turskom

Kontroverzni nacrt ustava, nastoji zamijeniti sadašnji parlamentarni sustav sa predsjedničkim i pripremiti put aktualnom predsjedniku Recepu Erdoganu koji je na vlasti posljednjih 13 godina da postane jedini organ izvršne vlasti u državi. Za prihvaćanje ovih amandmana će se glasati na referendumu koji je zakazan za 16. travanj ove godine.

Očekuje se da će referendum imati snažan utjecaj na vrijednost turske lire, te iz tog razloga brokerska kuća Fortrade, svim čitateljima daje besplatnih 50 eura za trgovanje turskom lirom na svjetskoj burzi (takozvani CFDi), kako bi iskoristili ovaj događaj i ostvarili potencijalnu zaradu.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Prošlog ljeta premijer Binali Yildirim objavio je da je došlo do pokušaja da se zbaci vlada. Frakcija vojske je pokušala doći na vlast s ciljem da zaštiti demokraciju koja je po njihovom mišljenju bila ugrožena od strane predsjednika Recepa Erdogana. Ovaj događaj je usljedio nakon što je objavljeno da se priprema promjena ustava. Od tada do danas turska lira izgubila je 26% svoje vrijednosti u odnosu na dolar i 21% u odnosu na euro’, navode iz Fortrade-a.

Kritičari kažu da predložene izmjene u ustavu imaju za cilj slabljenje parlamenta i kreiranje političkog sustava bez kontrole koji može, eventualno, dovesti Tursku pod vlast samo jednog čoveka. Protivnici su već izrazili bojazan da aktualni predsjednik već ima preveliku moć i da pozitivni glas na referendumu stavlja Tursku u opasnost da postane autoritarna država.

Turska trenutno ima parlamentarni sustav u kome premijer, koji je na čelu vlade ima ograničena politička ovlaštenja. Erdogan predlaže promjenu ustava u pravcu koji bi omogućio predsjedniku da dođe na čelo vlade čime bi uloga premijera u osnovi bila gotovo poništena. Osnovni argument aktualnog predsjednika za predložene ustavne promjene je da turski parlamentarni sustav koči koalicijske vlade da donose bitne odluke. Prema njegovim riječima novi sustav bi ojačao vladu tako da bi ona bila u mogućnosti odlučnije se suprotstaviti vanjskim prijetnjama kao što su terorizam, ali i unutrašnjim poput kurdskih pobunjenika i eventualnim novim državnim udarima’, kažu u Fortrade-u.

Besplatnih 50 eura za trgovanje turkom lirom možete preuzeti ovdje.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve