Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Prevarili su ih: "Vučna služba nas je zaključala u garažu..."

Vožnja do servisa je trebala trajati desetak kilometara, a na kraju su se vozili 55 kilometara. Iznervirani Kanađani nisu htjeli platiti pa ih je djelatnik vučne zaključao

Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell
91 komentara

Bračni par Mate i Mirjana Bikić, inače kanadski državljani, su prije tjedan dana doživjeli neugodno iskustvo, koje im je obilježilo posjet domovini nakon 12 godina pauze. 

Unajmili su BMW kako bi otišli u posjet Mirjaninoj rodbini u Županji. Natočili su gorivo i vozili 500 kilometara bez stajanja. Okrijepili su se na autocesti nedaleko od Novske, nakon čega Mate više nije mogao upaliti auto. 

- Shvatio sam da sam greškom u dizelaša ulio dvadeset litara benzina i da motor neće upaliti dok se dobro ne ohladi - kaže Mate. Djelatnik na pumpi ih je povezao s vučnom službom "Jažo" iz Rešetara. Mladić je vrlo brzo došao, a Mate je u međuvremenu uspio upaliti auto. 

- Čulo se škripanje nekakvog remena, pa je momak navaljivao da moramo u servis, iako smo htjeli nastaviti put -prepričava Mate. 

Kaže kako je momak na brzinu digao auto na kamion i izvlačio se da ga ne može spustiti nazad, iako je Mate inzistirao da to uradi. Na kraju su pristali otići s njime do, kako im je rekao, deset kilometara udaljenog servisa. No do servisa su dvaput sišli s autoceste, plaćali cestarinu i vozili se ukupno 55 kilometara. 

Serviser im rekao da je auto ispravan

- Serviser iz Rešetara nam je kazao da je auto ispravan i da možemo nastaviti put -  ubacuje se u razgovor Mirjana. Djelatnik vučne službe im je tada ispostavio račun na 1500 kuna

Bikići su taj iznos smatrali suludim i odbili su mu dati toliku svotu. 

- Tada nam je zaključao auto i vrata od garaže, zatočivši nas unutra, a oboje smo srčani bolesnici - prepričava ogorčeni Mate. 

Pozvao je policiju, koja je ubrzo došla i rekla mladiću da pusti Bikiće na slobodu. Momak je pobjesnio te obasuo bračni par i policajce uvredama i prijetnjama. Iznervirani policajci ga ipak nisu priveli, jer Bikići nisu htjeli podnijeti kaznenu prijavu. 

 - Na kraju smo mu dali 600 kuna, što je bilo više nego dovoljno, pogotovo jer nam nije pokazao cjenik po kojem naplaćuje - priča Mate. 

"Nedjeljom su cijene skuplje 30 posto"

Slavko Jažo brani svog sina i kaže kako Bikiće može biti sram, jer su mu ostali dužni više od 500 kuna. 

- Što je moj sin mogao uraditi? Zaključao ih je kako ne bi otišli bez da plate. Neka budu zahvalni što smo im priskočili u pomoć u nedjelju, kojom su inače cijene skuplje 30 posto - kaže Slavko Jažo. Iz PU brodsko-posavske kažu kako nisu ustanovili elemente prekršajnog ni kaznenog djela. O događaju su izvijestili Ministarstvo gospodarstva i Poreznu upravu.

Možda vas zanima i ovo:
Message