Obavijesti

News

Komentari 91

Prevarili su ih: "Vučna služba nas je zaključala u garažu..."

Prevarili su ih: "Vučna služba nas je zaključala u garažu..."
1

Vožnja do servisa je trebala trajati desetak kilometara, a na kraju su se vozili 55 kilometara. Iznervirani Kanađani nisu htjeli platiti pa ih je djelatnik vučne zaključao

VIDEO

Bračni par Mate i Mirjana Bikić, inače kanadski državljani, su prije tjedan dana doživjeli neugodno iskustvo, koje im je obilježilo posjet domovini nakon 12 godina pauze. 

Unajmili su BMW kako bi otišli u posjet Mirjaninoj rodbini u Županji. Natočili su gorivo i vozili 500 kilometara bez stajanja. Okrijepili su se na autocesti nedaleko od Novske, nakon čega Mate više nije mogao upaliti auto. 

- Shvatio sam da sam greškom u dizelaša ulio dvadeset litara benzina i da motor neće upaliti dok se dobro ne ohladi - kaže Mate. Djelatnik na pumpi ih je povezao s vučnom službom "Jažo" iz Rešetara. Mladić je vrlo brzo došao, a Mate je u međuvremenu uspio upaliti auto. 

- Čulo se škripanje nekakvog remena, pa je momak navaljivao da moramo u servis, iako smo htjeli nastaviti put -prepričava Mate. 

Kaže kako je momak na brzinu digao auto na kamion i izvlačio se da ga ne može spustiti nazad, iako je Mate inzistirao da to uradi. Na kraju su pristali otići s njime do, kako im je rekao, deset kilometara udaljenog servisa. No do servisa su dvaput sišli s autoceste, plaćali cestarinu i vozili se ukupno 55 kilometara. 

Serviser im rekao da je auto ispravan

- Serviser iz Rešetara nam je kazao da je auto ispravan i da možemo nastaviti put -  ubacuje se u razgovor Mirjana. Djelatnik vučne službe im je tada ispostavio račun na 1500 kuna

Bikići su taj iznos smatrali suludim i odbili su mu dati toliku svotu. 

- Tada nam je zaključao auto i vrata od garaže, zatočivši nas unutra, a oboje smo srčani bolesnici - prepričava ogorčeni Mate. 

Pozvao je policiju, koja je ubrzo došla i rekla mladiću da pusti Bikiće na slobodu. Momak je pobjesnio te obasuo bračni par i policajce uvredama i prijetnjama. Iznervirani policajci ga ipak nisu priveli, jer Bikići nisu htjeli podnijeti kaznenu prijavu. 

 - Na kraju smo mu dali 600 kuna, što je bilo više nego dovoljno, pogotovo jer nam nije pokazao cjenik po kojem naplaćuje - priča Mate. 

"Nedjeljom su cijene skuplje 30 posto"

Slavko Jažo brani svog sina i kaže kako Bikiće može biti sram, jer su mu ostali dužni više od 500 kuna. 

- Što je moj sin mogao uraditi? Zaključao ih je kako ne bi otišli bez da plate. Neka budu zahvalni što smo im priskočili u pomoć u nedjelju, kojom su inače cijene skuplje 30 posto - kaže Slavko Jažo. Iz PU brodsko-posavske kažu kako nisu ustanovili elemente prekršajnog ni kaznenog djela. O događaju su izvijestili Ministarstvo gospodarstva i Poreznu upravu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!
PRATITE NA 24SATA

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu