Obavijesti

News

Komentari 22

Prezentacije o gospodarskim mjerama vode Grčić i Vrdoljak

Prezentacije o gospodarskim mjerama vode Grčić i Vrdoljak
1

Prezentacije o mjerama za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva držat će u Splitu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu. Prva je u Splitu 25. veljače

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak održali su konferenciju za novinare na kojoj su rekli da će održati prezentacije u pet hrvatskih gradova o ključnim mjerama Vlade za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva.

- Vrlo je često problem u neinformiranju. Dolaze nam pozivi ljudi, koji nisu znali što u kojem smjeru ide, koje su ključne promjene pa nam je bila želja da otići u sve regije i prezentirati mjere, dati informaciju i na istom mjestu ostati nekoliko sati ne bi li čuli probleme i želje, komunikaciju poduzetnika i radnika, a sve s ciljem da bi nam sutra bilo bolje - kaže Vrdoljak.

Grčić je nabrojao mjere, koje su dio prezentacije - olakšice u Zakonu o poticanju ulaganja, Poduzetnički impuls, jača uloga Hamag Investa i HBOR-a, Mrsićeve mjere zapošljavanja...

- Puno, puno je onoga što činimo. U cijelom ovom poslu treba imati i malo sreće - rekao je Grčić te dodao da je optimističan.

- Danas je u Hrvatskoj jedan od ključnih problema financiranje. Cilj je smanjiti troškove financiranja i povećati kapital - rekao je. Prezentacije će držati u Splitu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu. Prva je u Splitu 25. veljače. 

Ministar Vrdoljak komentirao je promjene koncepta u radu Vlade i neslaganja u koaliciji.

- Onaj tko tvrdo drži svoje i ne prilagođava se, neće proći dobro - rekao je Vrdoljak te dodao da se u Vladi osjeti jedinstvo.

Dotakli su se i protivljenja opozicije na podjelu Hrvatske u dvije regije.

- U Saboru sam rekao da mi daju listu projekata, koji su ugroženi ovom podjelom, da ću ih osobno primiti i pratiti te neću dozvoliti da budu ugroženi. Znate što se dogodilo? Nema liste projekata. Opet pozivam demagoge. Dajte nam listu ugroženih projekata ili prestanite prodavati demagogiju - rekao je Vrdoljak.

Na pitanje hoće li Slavonija biti zakinuta pošto bi investitori mogli radije odabrati Zagreb nego Slavoniju pošto se radi o istom poticaju, oba ministra istaknula su da Slavonija neće biti zakinuta.

- Radije će odabrati moju Slavoniju. Moja Slavonija ima dobre ljude, ima zemlju - nabrajao je Vrdoljak, a Grčić je pojasnio da je u Slavoniji prirodni prostor za koji su potpore namijenjene.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa