Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preživio pad s 47. kata zgrade: 'Mislim da me sam Bog spasio'

Dva brata čistila su prozore i pala. Edgar je na mjestu poginuo, a Alcides je, zahvaljujući nizu faktora preživio. Pretpostavlja se da su ga spasili zrak koji je strujao između nebodera te skela koja je 'preuzela' snagu udara...

Foto: screenshot/
18 komentara

Alcides Moreno (49) je 2007. pao s 47. kata nebodera i preživio. Liječnici su ga nazvali čudom. Nakon pada, prebačen je u obližnju bolnicu gdje je stavljen u stanje inducirane kome s ozljedama mozga, kralježnice i prsa, a imao je i slomljena rebra, desnu ruku i obje noge. Otada je prošao mnoge operacije.

Za seriju Morgana Freemana 'The Story of God' ispričao je sve o tragičnom događaju.

Foto: screenshot/

- Čistio sam prozore. Volio sam vodu i sapunicu te osjećaj kada čistač pritisneš uz prozor. Počeli bi čistiti na vrhu i čistili bi sve do dna zgrade, obožavao sam to - počinje svoju priču Alcides.

S mlađim bratom Edgarom Moreno se 7. prosinca 2007. godine pripremao za čišćenje prozora na luksuznom neboderu Solow Tower na Manhattanu.

Foto: screenshot/

Liftom su došli do zadnjeg kata te su se potom popeli na krov, a temperatura vani je bila oko nule. Nekoliko trenutaka kasnije dogodila se katastrofa. Edgar je na mjestu poginuo, a Alcides je, zahvaljujući nizu faktora preživio. Pretpostavlja se da su ga spasili zrak koji je strujao između nebodera te skela koja je 'preuzela' snagu udara.

- Probudio sam se iz kome tek 24. prosinca. Kraj bolničkog kreveta sjedila je moja supruga. Kad sam progovorio, liječnici su me nazvali čudom - priča Alcides.

Foto: screenshot/

- Kada nekoga nešto pitam, nikada ne dovršim pitanje. Neke stvari ne radim dobro. To su sve posljedice pada. Ne mogu više trčati zbog ozljede kralježnice, ali sreća je što uopće mogu hodati - kaže Moreno.

- Mislim da me Bog spasio, ali volio bih da mi odgovori na neka pitanja. Zašto ja? Je li to moja druga prilika da radim dobra djela? - pita se Alcides.

Možda vas zanima i ovo:
Message