Obavijesti

News

Komentari 440

Brza odluka: HDZ je u stranku vratio Prgometa i Kujundžića

Brza odluka: HDZ je u stranku vratio Prgometa i Kujundžića
1

Na sjednici Visokog suda časti HDZ-a donešena je jednoglasna odluka da se Drago Prgomet i Milan Kujundžić vrate u stranku To se već najavljivalo i ranije

VIDEO

Na sjednici Visokog suda časti HDZ-a donešena je jednoglasna odluka da se Drago Prgomet i Milan Kujundžić vrate u stranku. Sjednica je počela u ponedjeljak u 12 sati, a odluku su donijeli u 15 minuta.

Podsjetimo, već su se ranije javile informacije da bi se ovaj dvojac mogao vratiti u HDZ.

Nagađalo se i da bi Plenković u stranku mogao vratiti i Jadranku Kosor. Drago Prgomet je, podsjetimo bio zamjenik predsjednika HDZ-a u vrijeme Karamarka. 

- Da, vraćam se u HDZ. Danas, ili najkasnije sutra, to ću službeno i potpisati. U politici trebaju biti ljudi koji su se dokazali u nekom životnom području, bilo da je to poljoprivreda ili medicina, a ne isprazni likovi koji nikad nisu ništa radili, a pred kamerama misle da su jako važni. Moj povratak u HDZ je bio lagan, jer je novi predsjednik stranke čovjek koji okuplja ljude za koje misli da mogu pomoći u kreiranju hrvatske budućnosti te koji traži rješenja kako izvući Hrvatsku iz duboke krize – kaže Milan Kujundžić koji je prije tri godine razočaran otišao iz HDZ-a i osnovao demokršćansku stranku Hrvatska zora stranka naroda.


Za sebe ne želi reći da ima bogato iskustvo u politici, ali kaže da je posljednjih godina uvijek bio negdje na političkoj sceni te ističe da je svo vrijeme radio i stvarao.

"Dovest ću više stotina članova Hrvatske zore"

- Nisam lupetao praznu slamu kao neki koji bi bez politike bili nitko i ništa – kaže Kujundžić te dodaje da će njegov prvi doprinos nakon povratka u stranku biti dovođenje u HDZ više stotina članova Hrvatske zore koji su nekad bili članovi HDZ-a, a napustili su ga zbog razočaranosti u rad stranke.
Kaže također da će raditi na kreiranju programa za razvoj Hrvatske te da će sudjelovati na parlamentarnim izborima. O nekim budućim pozicijama, kaže, s Andrejem Plenkovićem nije pregovarao jer mu to nije ni bio motiv za povratak te tvrdi da još ne razmišlja o tomu želi li jednog dana, primjerice, biti ministar zdravstva.

Još se čeka reakcija Drage Prgometa. 

Kosor: Mene nitko nije zvao

Iako su mediji ovih dana navodili, pozivajući se na izvore bliske Plenkoviću,  kako bi se o povratku u stranku trebalo razgovarati i s nekadašnjom predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, ona kaže da je nitko u vezi s time nije kontaktirao.

"Za razliku od gospodina Prgometa i Kujundžića, sa mnom nitko iz HDZ-a nije razgovarao o mom povratku u tu stranku", rekla je Kosor Hini, dodajući kako nema daljnjih komentara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 440
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"