Obavijesti

News

Komentari 579

Prihodi tvrtke Ane Karamarko su u 2015. zapanjujuće rasli...

Prihodi tvrtke Ane Karamarko su u 2015. zapanjujuće rasli...
1

Prihodi su joj skočili sa 2,69 milijuna kuna u 2014. na više od četiri milijuna u 2015. godini. Nakon što je u dvije prethodne godine imala značajne gubitke

VIDEO

Marketinška agencija Drimia Ane Karamarko prošlu godinu je završila s fantastičnim rastom prihoda od gotovo 50 posto, uz isti broj zaposlenih i slične rashode. Prihodi su joj skočili sa 2,69 milijuna kuna u 2014. na preko četiri milijuna u 2015. godini, objavio je Tportal.  

Anina marketinška agencija Drimia je u 2013. i 2014. godini imala gubitke od ukupno oko 700.000 kuna, no 2015. završila je u plusu od 500.000 kuna. 

Ipak, treba reći kako unatoč odličnoj godini Drimia i dalje loše stoji. Naime, kako piše tportal, ima problema s likvidnošću i financijski je nestabilna. Temeljni kapital je u minusu, a ukupne obaveze su veće od dva milijuna kuna. Tako su dugovanja prema državi (porezi, doprinosi i slična davanja) povećana sa 110.684 kune na 264.837 kuna. 

Drimia ima petero zaposlenih kojima je lani isplaćeno za plaće, prema podacima iz financijskog izvješća, 515.099 kuna odnosno u prosjeku oko 8.500 kuna mjesečno.

Uz marketinšku agenciju Ana Karamarko vodi i frizerski salon Opium u Zagrebu. Poslovna partnerica joj je Tea Matičević. Biznis je pokrenula krajem 2014., a prošlu godinu je imala prihode od 1,2 milijuna kuna te dobit od 60.366 kuna.

Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Karamarka

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo je u srijedu postupak kojim će se utvrditi je li prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu interesa zbog poslovne suradnje tvrtke Drimia njegove supruge Ane Karamarko i tvrtke Peritus u vlasništvu MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića. 

Osim lobista MOL-a, radila i za Gavrilovića koji tuži državu

Zatim su 24sata otkrila da Drimia nije radila samo za lobista mađarskog MOL-a Jozu Petrovića, s kojim se hrvatska država spori oko Ine, nego i za mesnu industriju Gavrilović - koja je također tužila Hrvatsku. Protiv Georga Đure Gavrilovića kao vlasnika tvornice Uskok paralelno vodi istragu za ratno profiterstvo, a njegov sin Georg Gavrilović od države potražuje odštetu od 198,5 milijuna eura ili gotovo 1,5 milijardi kuna.

Zarađuje tri puta više od supruga

Što se, pak, tiče imovine, kako je objavljeno u imovinskoj kartici Tomislava Karamarka, Ana Karamarko ima dva stana i tri puta više zarađuje od supruga. Karamarko je, naime, prijavio plaću od 18.444 kuna i stan od 105 kvadrata, a Ana primanja (RPO) od 401.600 kuna neto godišnje plus primitak od kapitala 324.000 kuna na godišnjoj razini. Uz to, ima još jedan primitak od 30.000 kn na godišnjoj razini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 579
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca