Obavijesti

News

Komentari 14

Prijatelji životinja dežuraju od ranog jutra kod ministarstva

Prijatelji životinja dežuraju od ranog jutra kod ministarstva
3

Prijatelji životinja prozivaju kako je afera ubijanja pasa pod sumnjom na bjesnoću vrhunac skandaloznog postupanja veterinarske inspekcije te traže otkaze i kazne

VIDEO

Tridesetak volontera udruge Prijatelja životinja, ogorčenih zbog nedavnog ubijanja pasa pod sumnjom na bjesnoću, tražeći ostavke nadležnih veterinarskih inspektora, od jutros dežura s transparentima ispred Ministarstva poljoprivrede te ispred Uprave veterinarstva.

Ovim prosvjedom ujedno traže hitno otvaranje gradskog Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu i skloništa udruge Noina arka, koje je inspekcija zatvorila zbog, ističu, tobožnje opasnosti od bjesnoće.

- Tražimo da ministar Tihomir Jakovina ispuni obećanje o otvaranju oba skloništa, koje je dao još prošli utorak, te da Ministarstvo preuzme odgovornost za besmisleno ubijanje 46 zdravih životinja od strane veterinarske inspekcije, za maltretiranje građana i nezakonito postupanje, kao i za štetu nastalu bezrazložnim zatvaranjem skloništa za napuštene životinje, pojasnio je jutros započetu akciju Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Ističu kako je zatvaranjem skloništa učinjena ogromna šteta, koja je svakim danom sve veća.

- Počeli su ljetni godišnji odmori tijekom kojih se povećava broj napuštanih životinja u odnosu na ostatak godine. Ne postoji nijedan razlog da su skloništa zatvorena i moraju se hitno otvoriti, upozoravaju nadležne službe te ministarstvo.

Ujedno naglašavaju kako Udruga Prijatelji životinja neprestano dobiva nove informacije od udomitelja usmrćenih pasa, a pojašnjavaju i  kako su inspektori ubili psa koji je bio cijepljen protiv bjesnoće prije više od tri tjedna.  

Prijatelji životinja prozivaju kako je ova afera vrhunac skandaloznog postupanja veterinarske inspekcije te traže otkaze i strogo sankcioniranje svih odgovornih za nepopravljivu štetu nanesenu životinjama, građanima i skloništima, hitnu reformu veterinarske inspekcije i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja te ukidanje odredbe Zakona o zaštiti životinja koja omogućuje ubijanje životinja u skloništima nakon 60 dana.

Od sedam sati jutros pred ministarstvom poljoprivrede su bile volonterke Nikolina (35), Matea (18) i Martina (23) s natpisom otvorite skloništa, te očekujući da ih, dolazeći na posao vidi i ministar Jakovina. Uz njih "društvo" su im pravila tri policajca koji su zaduženi za osiguravanje javnog reda i mira pred ministarstvom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa