Obavijesti

Promo sadržaj

Prijatelji životinja i Čarli pomažu udomiti životinje

Prijatelji životinja i Čarli pomažu udomiti životinje
7

Na mrežnoj stranici kampanje predstavljeno je 12 azila za napuštene životinje uz korisne savjete vezane uz udomljavanje i kućne ljubimce

Tvrtka Meteor grupa - Labud d.o.o. i udruga Prijatelji životinja nastavljaju s kampanjom čiji je nositelj najpopularniji domaći deterdžent za pranje posuđa Čarli, a kojoj je cilj dodatno podići svijest javnosti o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama te potaknuti na udomljavanje napuštenih životinja. Na mrežnoj stranici mojnajboljiprijatelj.labud.hr predstavljamo 12 azila unutar mreže Prijatelji životinja koji brinu o napuštenim životinjama i u kojima, svi oni koji žele udomiti neku od njih, mogu pronaći svog kućnog ljubimca i novog najboljeg prijatelja. Na istom mjestu nalaze se odgovori na najčešća pitanja za sve one koji razmišljaju o udomljavanju napuštene životinje kao i informacije o tome kako je moguće podržati rad azila.

Od prodaje svakog pakiranja posebnog izdanja Čarlija Labud 0,50 lipa donira udruzi Prijatelji životinja koja, uz ostalo, podržava i rad predstavljenih azila za napuštene životinje u sedam hrvatskih gradova u razdoblju od sedam mjeseci: Noina Arka, Prava šapa, Merida i Dumovec iz Zagreba, Zadarske šapice iz Zadra, Društvo za zaštitu životinja iz Rijeke, Azil prijatelji i Sklonište dobrote iz Čakovca, Spas iz Varaždina, Felix iz Virovitice, te Pobjeda i 9 života iz Osijeka.

Pozitivne reakcije na našu kampanju nadilaze naša očekivanja. Drago nam je da građani podržavaju naša zajednička nastojanja oko daljnjeg unapređenja odnosa čitavog društva prema životinjama kao i rad brojnih volontera koji kroz udruge i azile svakodnevno brinu o napuštenim životinjama. Briga o dobrobiti za druge, u ovom slučaju životinja, reflektira i našu brigu o sebi samima i svijetu oko nas. Ne očekujemo da će netko drugi riješiti naše probleme već postajemo aktivni sudionici u promjenama koje želimo vidjeti u sebi i oko sebe. Čak nije presudno na koji način i u kojoj mjeri ćemo se uključiti, bitno je da odlučimo napraviti prvi  korak i  postanemo dio riješenja. Predstavljanjem rada azila u kojem se nalaze napuštene životinje te informacijama vezanim uz udomljavanje i rad azila želimo dati dodatni poticaj svima koji o tome razmišljaju da naprave i taj konačni korak“, poručila je Milica Damjanović, direktorica marketinga Meteor Grupe – Labud d.o.o..

U kampanju Čarlija uključeni su i volonteri udruge Helpinganimals Suzana Svečnjak, Robert Tomić te Tomislav Vukelić, koji su obišli 12 skloništa i azila diljem Hrvatske u kojima su fotografirali napuštene životinje s ciljem da im objavom njihovih simpatičnih fotografija pomognu da što prije pronađu put do nove obitelji. Kampanji se pridružuje i dr. sc. Irena Petak dipl. ing. biol., jedina kvalificirana stručnjakinja za psihologiju životinja koja se više od 20 godina bavi savjetovanjem za ponašanje kućnih ljubimaca te svoje znanje koje je stekla u inozemstvu dijeli s doktorima veterinarske medicine i brojnim udrugama za zaštitu životinja. Kampanju će podržati serijom stručnih članaka kojima će govoriti o glavnim koracima u procesu udomljavanja, savjetovati kako najbolje postupati u prvim danima suživota, kako prilagoditi dijete na psa i psa na dijete... Uz Irenu Petak, kampanju je aktivno podržao i univ. mag. spec. med. vet.Krešimir Martinković, iz Klinke za zarazne bolesti veterinarskog fakulteta u Zagrebu koji se dugi niz godina bavi zaraznim i nametničkim bolestima kod pasa. On će svojim stručnim člancima dati odgovore na sve dvojbe vezane uz zdravlje kućnih ljubimaca, obvezna cijepljenja, obvezne preglede, očekivane tegobe s obzirom na godine i vrstu pasmine te savjete kako ljubimce što duže održati vitalnima i zdravima.

Udruga Prijatelji životinja već 18 godina aktivno radi na promicanju udomljavanja, zaštiti životinja te sprečavanju njihova iskorištavanja.

I kroz ovu suradnju želimo potaknuti ljude da razmisle o udomljavanju napuštenih životinja i osvijestiti ih o problemu još uvijek prevelikog broja napuštenih životinja. O njima brinu brojni volonteri u našim skloništima i azilima i želja nam je da svi koji razmišljaju o dovođenju kućnog ljubimca u svoju obitelj tog novog člana pronađu upravo tamo. Ako smo sigurni u nešto, sigurni smo da je udomljavanje napuštene životinje dobra odluka“, izjavio je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu