Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Prijavi se na besplatna osposobljavanja u Pouku

Pučko otvoreno učilište Pouka provodi četiri besplatna osposobljavanja u sklopu projekta „POUČITI, UKLOPITI, ZAPOSLITI“!

Foto: POUKA Karlovac

Pučko otvoreno učilište Pouka iz Karlovca, osim brojnih srednjoškolskih programa te programa osposobljavanja i usavršavanja, vrlo je aktivno na području provedbe EU projekata. U travnju ove godine započeli su s provedbom projekta „Poučiti, uklopiti, zaposliti“ koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda. 
Foto: POUKA Karlovac  Ideja samog projekta proizišla je iz velikog broja nezaposlenih u Karlovačkoj županiji, trećina kojih pripada ranjivim skupinama (mlađi od 25 godina, stariji od 54 godine, osobe s invaliditetom). Uz istovremeni porast potražnje za sezonskim radnicima, ovaj se problem nastoji riješiti adekvatnim osposobljavanjem nezaposlenih osoba koje pripadaju ranjivim skupinama. Foto: POUKA Karlovac

POU Pouka provodi ovaj projekt sa sljedećim partnerima: 

  • Udruga za razvoj kontinentalnog turizma i gospodarskih djelatnosti
  • Udruga Milosrđe - Centar za beskućnike
  • ŽGANJER, obrt za ugostiteljstvo, trgovinu, mesarsku djelatnost i javni cestovni prijevoz
  • Javna ustanova Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac.

Foto: POUKA Karlovac

U suradnji s partnerima i drugim stručnjacima, razvijena su četiri besplatna programa osposobljavanja, proizišla iz početne analize i procjene potreba: 

  • priprematelj jednostavnih slastica
  • priprematelj savijača i štrukli
  • osposobljavanje za poslove iznajmljivanja i održavanja kuća za odmor i apartmana
  • osposobljavanje za poslove turističkog animatora.

Foto: POUKA Karlovac Programi osposobljavanja velikim su dijelom usmjereni na stjecanje i razvoj praktičnih znanja i vještina, a polaznici će imati priliku steći ih u praktičnom dijelu programa koji će se provoditi u partnerskim ustanovama: J.U. Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac i restoran Žganjer. 

Završetkom projekta, skupina od 50 ranjivih osoba svojim će novim usvojenim znanjem, vještinama i sposobnostima moći odgovoriti potrebama tržišta rada te se integrirati na tržište kao njegovi ravnopravni članovi. Ovaj projekt potiče i utječe na porast samopouzdanja, stjecanje poznanstava, osvještavanje vlastitih vještina i sposobnosti. Samim time, on pozitivno utječe na život pojedinca i pruža mu snažan poticaj integracije u društvo.

Svi programi su besplatni, a zainteresirani se mogu prijaviti do kraja prosinca pozivom na telefon  047 642 938, mailom: info@pouka.hr ili na adresi Učilišta: Šulekova 29, Karlovac.

Poveznice:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr/
www.pouciti-uklopiti-zaposliti.eu/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Pouka. Foto: POUKA Karlovac

Foto: POUKA Karlovac

Tema: Promo sadržaj

Message