Obavijesti

News

Komentari 43

Prijavili Ikić Baniček pa povukli prijavu jer - nisu imali osnova

Prijavili Ikić Baniček pa povukli prijavu jer - nisu imali osnova
1

Sisačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv gradonačelnice zbog vrijeđanja i omalovažavanja policije, no u četvrtak su isti povukli jer nije bilo osnova za pokretanje postupka

VIDEO

Nakon što su podnijeli optužni prijedlog protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, policija je u četvrtak objavila kako odustaju od njega - jer nije bilo nikakvih osnova za pokretanje prekršajnog postupka.

Osim što su odustali od prijave, sisačka policija je poslala i ispriku te kažu da postupci policije nisu bili politički motivirani i pozivaju gradonačelnicu na daljnju suradnju - u interesu građana. 

Na pitanje hoće li 'netko zbog neutemeljene optužbe snositi sankcije', ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao da se još ispituje odgovornost pojedinaca.

Podsjetimo, policija u svojoj prijavi navela da je gradonačelnica u svom pisanom aktu vrijeđala i omalovažavala Službu kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke i time počinila prekršaj. Ikić Baniček je u svom reagiranju na Facebooku napisala kako misli da iza svega stoji politika: 

Policija je možda imala drugačiji položaj u društvu 1976. godine, kada je napisan Zakon prema kojem me danas lažno optužuju za verbalni delikt. Ja razumijem da su nalogodavci ovoga nervozni i uznemireni jer mi uza sve napore policije ništa ne mogu prigovoriti niti staviti na dušu, no smatram da policija ne bi trebala služiti njihovim političkim interesima. No, to je samo moje skromno mišljenje.

Inače, sve je krenulo kad je policija tražila informacije o donacijama Grada te odgovor na pitanje zašto podaci o dodijeljenim sredstvima nisu objavljeni na službenim stranicama. Baniček im je odgovorila kako njihov zahtjev smatra zlonamjernim i posljedicom potpune neprofesionalnosti i diletantizma jer su ti podaci objavljeni i svima dostupni. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...