Obavijesti

News

Komentari 136

Prijavit će roditelje dječaka? 'Netko je kriv za smrt gorile'

Prijavit će roditelje dječaka? 'Netko je kriv za smrt gorile'
1

Četverogodišnji dječak upao je u nastambu s gorilom. Čuvari su morali ubiti životinju jer je postojala opasnost da napadne dijete. Javnost je bijesna zbog smrti nedužne gorile

VIDEO

Roditelji  četverogodišnjeg dječaka koji je upao nastambu u kojoj živi gorila mogli bi biti kazneno gonjeni, javlja Daily Mail.

Podsjetimo, dijete se popelo preko ograde u prostor gdje se nalazio primat te palo u jarak. Harambe, mužjak gorile star 17 godina i težak više od 180 kilograma, sišao je i uhvatio ga. Kako tvrde svjedoci, u početku je izgledalo kao da gorila želi pomoći dječaku. Pomogao mu je da se ustane i povukao hlače gore. Onda je stavio dječaka u kut i počeo ga štititi svojim tijelom dok je njegova majka vikala: “Mama je ovdje”.

No, nakon toga je Harambe zgrabio dječaka za stopalo i odvukao kroz vodu do nastambe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Roditelji: Zahvaljujemo osoblju ZOO-a

Roditelji, koji nisu imenovani, u priopćenju objavljenom u nedjelju poručili su da su dječaka odveli kući.

-  Zahvalni smo Bogu što je naš sin na sigurnom. Sada je s nama kod kuće i dobro je. Zahvaljujemo osoblju zoološkog vrta u Cincinnatiju na brzo reakciji. Znamo da je ovo za njih bila teška odluka i da trenutno tuguju zbog gubitka gorile. Nadamo se da ćete poštovati našu privatnost - poručili su roditelji.

Majka tvrdi da je pokušala spriječiti dječaka da se približi životinji, ali da ga nije uspjela uhvatiti te je pao u ograđeni prostor. 

Dan nakon nesreće, majka tvrdi da su djeca traumatizirana i da se više ne žele vraćati u ZOO.

Svjedokinja: Majka nije kriva

Diedre Lykins, koja se u trenutku incidenta nalazila u ZOO-u, tvrdi da majka nije kriva.

 - Vidjela sam je kako doziva dječaka nakon što ga je izgubila iz vida. Potom je pokušala spriječiti muža da uđe u prostor u kojem se nalazi gorila kako bi spasio sina. Ova majka nije nemarna i ZOO je odradio izvrstan posao - kazala je.

Peticijom traže pravdu za Harambe

S druge strane, mnogi su okrivili dječakovu majku jer nije pazila na njega, a neki su sugerirali kako bi se dječakovi roditelji trebali kazneno teretiti za nesreću. Online peticija koja traži da netko, uprava ZOO-a ili dječakova mama, odgovara zbog smrti Harambea skupila je više od 73 tisuće potpisa.

U nedjelju je održan i prosvjed gdje su okupljeni pozivali na bojkot zoološkog.

Ravnatelj ZOO-a: Gorila nije napala dječaka

Ravnatelj ZOO-a kazao je da gorila nije izgledala kao da će napasti dječaka, ali je dodao i da je riječ o iznimno snažnoj životinji koja se našla u uznemirujućoj situaciji.

- Ne, dječak nije napadnut, ali kad imate u  blizini tako veliku i jaku životinju svašta se može dogoditi. U svakom slučaju, opasnost je postojala - objasnio je Thane Maynard.

Pokretanje videa...

01:37

Dodao je kako su životinju morali ubiti jer sredstvo za uspavljivanje ne bi djelovalo odmah, pa bi dijete i dalje bilo u opasnosti.

Ravnatelj Maynard rekao je da je ovo prvi put da su morali ubiti jednu od životinja i da je iznimno tužan zbog ovakvog ishoda.

Jerry Stones, koji je radio kao čuvar u Gladys Porter ZOO-u, gdje je Harambe nekad živio, kaže da je utučen zbog njegove smrti.

- Imao je posebno mjesto u mom životu. Bio je vrlo inteligentan i snažnog karaktera. I stalno sam mislio na njega - rekao je utučeni čuvar.

PETA: Gorile mogu biti zaštitnički nastrojene kao i ljudi

- Gorile su pokazale kako mogu biti zaštitnički nastrojene prema manjim živim bićima i reagirati na isti način na koji bi reagirali ljudi da je dijete u nevolji - napisali u iz PETA-e na Twitteru.

- Još jednom, zatočeništvo je uzelo život životinji. Nastamba je trebala biti okružena još jednom barijerom kako bi se ovo spriječilo- dodali su iz PETA-e.

Harambe je pripadao ugroženoj vrsti gorila iz područja Western Lowlands. Nema ih puno u zatočeništvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1