News

Komentari 31

'Prijeđu li granicu ustavnosti, Ustavni sud će znati reagirati'

'Prijeđu li granicu ustavnosti, Ustavni sud će znati reagirati'

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je da se Ustavni sud neće miješati trenutne u političke odnose u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona...

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je u četvrtak da se Ustavni sud neće miješati trenutne u političke odnose u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona.

- Ukoliko bi stvari izmakle kontroli, ukoliko bi prešli granicu ustavnosti Ustavni sud bi našao načina reagirati, poručio Šeparović.

Za izjavu bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova da ne postoji parlamentarna većina Šeparović je kazao je kako je politička.

- Ona nema ustavno-pravnu vrijednost. Da li postoji parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom. Zato Ustavni sud apelira na sve aktere da se drže strogo Ustava, Zakona i da stvari rješavaju u demokratskoj proceduri, objavio je Ustavni sud na svojoj internetskoj stranici.

Najčitaniji članci