News

Komentari 69

'Prijedlog o raspuštanju ćemo povući ako Marić ima potporu'

'Prijedlog o raspuštanju ćemo povući ako Marić ima potporu'

Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta je naglasio kako smatra da agoniju oko krize Vlade ne treba produbljivati i da je su novi izbori najpoštenije rješenje

Most je podnio prijedlog za raspuštanje Sabora koji u četvrtak može biti povučen ako se pokaže da postoji nekakva saborska većina, no ono što je sada očito je da te saborske većine nema i da je premijer destabilizirao državu i srušio Vladu i da nema potporu Hrvatskog sabora, rekao je noćas Nikola Grmoja iz Mosta. Podsjetimo, Most je uputio nešto prije ponoći u saborsku proceduru prijedlog odluke o raspuštanju Hrvatskog sabora. U obrazloženju stoji da Vlada RH nema povjerenje većine zastupnika u Hrvatskom saboru koju je izgubila izlaskom zastupnika Mosta nezavisnih lista iz vladajuće koalicije. 
Grmoja je rekao kako smatra da agoniju oko krize Vlade ne treba produbljivati i da je su novi izbori najpoštenije rješenje.

- U ovom trenutku kada nema saborske većine i kada se tezgarenjem i trgovinom pokušava ostvariti saborska većina puno je jeftinije ići na parlamentarne izbore što prije, ako je moguće na dan drugog kruga lokalnih izbora ili  kasnije - rekao je Grmoja. Ako se u četvrtak pokaže saborska većina, kazao je, izabrat će se novi predsjednik Sabora, Vlada će dobiti potporu i Petrov će staviti točku na svoje razrješenje.

Najčitaniji članci