Obavijesti

News

Komentari 17

Prijedlog Vlade: Ustavnost lexa Agrokor ne treba provjeravati

Prijedlog Vlade: Ustavnost lexa Agrokor ne treba provjeravati
1

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Mr. sc. Daniela Petričević Golojuh imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva pravosuđa na razdoblje od 4 godine

VIDEO

Hrvatska Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, priopćeno je sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda, dodaje se u priopćenju.

Na zatvorenom dijelu 57. sjednice, Vlada je utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća za opće poslove (GAC), kao i Vijeća za opće poslove – članak 50. (GAC – Art. 50), 25. rujna 2017. S obzirom na to da se radi o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Europskog vijeća tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka Europskog vijeća je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor, navodi se u priopćenju.

Prihvaćeno je usmeno izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti. Također, prihvaćeno je usmeno izvješće o pregledu zakonskih prijedloga iz Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu s posebnim osvrtom na reformske prioritete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kadrovska pitanja

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Mr. sc. Daniela Petričević Golojuh imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva pravosuđa na razdoblje od 4 godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Državnim službenicima ponovno su dana ovlaštenja za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u županijama, do imenovanja predstojnika Ureda državne uprave u županijama na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci, jer im ističe rok od šest mjeseci. Tako su ponovno ovlaštenja dobili Baldo Pušić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Branimir Posavec u Međimurskoj županiji, Đurđa Babić u Požeško-slavonskoj županiji, Ljerka Jović-Mikor u Varaždinskoj županiji, Katarina Boljevčan u Virovitičko-podravskoj županiji, Ivo Gregov u Zadarskoj županiji, Kata Lerotić u Sisačko-moslavačkoj županiji i Goran Bošnjak u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Razriješen je član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Ivo Milatić, a novim je članom, kao predstavnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, imenovan Robert Blažinović.

Dr. sc. Vlatka Vaniček imenovana je predsjednicom, Mirjana Padovan zamjenicom predsjednice, a mr. sc. Hrvoje Bujan, Zdravko Seidel, Vesna Salamunović, Dinko Suličić i Andro Vidjak članovima Koordinacije za sigurnost pri odobalnom istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, kao predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Agencije za ugljikovodike, Agencije za prostore ugrožene eksplozivnom atmosferom i Hrvatskog registra brodova.

Marko Srdarević razriješen je dužnosti člana Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga, dok je Željko Prša imenovan novim članom Povjerenstva, kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Đuro Đaković d.d. izbor dr. sc. Petra Miševića, prof. dr. sc. Ivana Samardžića, Hrvoja Kneževića i Darije Jurice Vuković članovima Nadzornog odbora društva Đuro Đaković d.d., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, na vrijeme od tri mjeseca, jer im ističe mandat od šest mjeseci dana 21. rujna 2017. godine.

Dr.sc. Tomislav Sokol radi odlaska na novu dužnost razriješen je dužnosti pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja, s danom 21. rujna 2017. godine, stoji na kraju priopćenja sa zatvorene sjednice Vlade RH.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina