Obavijesti

News

Komentari 161

Prijeti joj 12 godina zatvora: Netko je ugasio Ivanin profil...

Prijeti joj 12 godina zatvora: Netko je ugasio Ivanin profil...
1

Ivana Tena Gotovac dosad je kao vozačica sudjelovala u najmanje pet prometnih nesreća, u kojima, doduše, nitko nije bio teže ozlijeđen. No, zbog prometnih prekršaja dvaput su joj oduzimali vozačku...

VIDEO

Netko je ugasio Facebook profil Ivane Tene Gotovac (38) koja je vozeći Audi u pijanom stanju u utorak usmrtila studenticu Mariju Ćorić (19) iz Čapljine na pješačkom prijelazu u Splitu. Na Facebook profilu koji je donedavno, i nakon njezinog uhićenja bio aktivan, Ivana je imala fotografije na kojima pozira s alkoholom. Kako je ona već dva dana u pritvoru, vjerojatno je netko drugi, u dogovoru s njom, ugasio njezin profil. 

Ivanu Tenu Gotovac, inače djelatnicu HAC-a, kazneno su je prijavili zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom te nepružanja pomoći. Nakon ispitivanja, na kojem se branila šutnjom, odredili su joj 30 dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Sudjelovala u najmanje pet nesreća: Dva puta joj oduzimali vozačku

Gotovac Soldić ovo nije prva prometna nesreća koju je izazvala. Štoviše, dosad je kao vozačica sudjelovala u najmanje pet prometnih nesreća, u kojima, doduše, nitko nije bio teže ozlijeđen. Zbog prometnih prekršaja dvaput su joj oduzimali vozačku dozvolu, no to očito nije bilo dovoljno da je spriječe da ponovno sjedne za volan. 

Čapljinci su ogorčeni: "Naša Marija nije trebala poginuti"
Čapljinci su ogorčeni: "Naša Marija nije trebala poginuti"

Policiji je prvo rekla da nije ona vozila jer joj je auto ukraden

Podsjetimo, Marija Ćorić (19) strpljivo je u utorak u 21.25 sati na pješačkom prijelazu čekala zeleno svjetlo na semaforu  na križanju Poljičke ceste i ulice Put iza Nove bolnice. Nakon što se upalilo, krenula je prelaziti cestu. Pokosila ju je i na mjestu usmrtila pijana vozačica, koja je potom pobjegla s mjesta nesreće. Nije se trudila previše sakriti Audi. Ostavila ga je samo nekoliko stotina metara dalje. 

U trenutku uhićenja izmjerili su joj 1,1 promil alkohola, a uzeli su joj i uzorke krvi i urina kako bi pokušali utvrditi koliko je mogla imati u trenutku nesreće.  U svakom slučaju, bila je još pijanija, budući da ju je policija pronašla i izmjerila navedenu koncentraciju alkohola pet i pol sati nakon nesreće. 

Nakon što su je istražitelji pronašli, navodno im je ispričala kako ona nije vozila te kako joj je netko te večeri ukrao automobil. No iskusni policajci ubrzo su u njezinoj priči pronašli rupe. Između ostalog, nije mogla objasniti, ako joj je auto ukraden, zbog čega nije prijavila krađu prije nesreće. 

Pijanoj vozačici pritvor, podigli su i kaznenu prijavu protiv nje
Pijanoj vozačici pritvor, podigli su i kaznenu prijavu protiv nje

Ivana je i prije imala problema s alkoholom?

Ivana Tena Gotovac Soldić rodom je iz Karlovca, a Soldić joj je muževo prezime. Budući da su Soldići iz Satrića, posjetili smo to malo mjesto u blizini Sinja. Mještani Satrića šokirani su nesrećom. 

- A čuli smo sve, što da vam kažem?! Tragedija. Ali slabo vam mi nju poznajemo, ona ovdje ne živi i rijetko dolazi - rekla nam je starija gospođa koja je željela ostati anonimna. 

Ali iz priča mještana doznali smo da navodno ona i suprug žive na različitim adresama, da ona ima dvije kćeri iz prethodnih veza te da je i prije znala imati problema s alkoholom. 

Pregazila je studenticu: Pijana Ivana se utrkivala s taksistom?
Pregazila je studenticu: Pijana Ivana se utrkivala s taksistom?

HAC: Ne možemo utjecati na ponašanje svojih djelatnika

Iz HAC-a, čija je Gotovac Soldić djelatnica, u četvrtak su priopćili kako žale zbog događaja te su obitelji studentice izrazili duboko žaljenje. Kažu da ne mogu utjecati na ponašanje svojih djelatnika izvan radnog vremena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović