Obavijesti

News

Komentari 3

'Prijetili su mi batinama u školi ako ne uzmem mito'

'Prijetili su mi batinama u školi ako ne uzmem mito'
1

Predrag Novković-Mihalić tvrdi da su mu Dragutin Colnar i Ilija Perković za odabir Alfinih udžbenika nudili računalo, a ako odbije - batine

VIDEO

S teško dokazivim optužbama protiv dvojice kolega i kaznenom prijavom u džepu, koju je podnio policiji, bivši nastavnik u Osnovnoj školi Turanj u Karlovcu, Predrag Novković-Mihalić obratio se za pomoć novinarima tražeći pravdu i zaštitu.
Tvrdi da su ga u studenom, uz prijetnje kako će biti i batina ako odbije ili nekom bude pričao o tome, učitelj zemljopisa i sindikalni povjerenik Dragutin Colnar (65) i učitelj povijesti Ilija Perković (55) primoravali da za informatiku, predmet koji je predavao, za sljedeću školsku godinu odabere udžbenik i radnu bilježnicu s CD-om izdavačke kuće Alfa. Navodno su mu rekli da će biti nagrađen laptopom ili PC-om, a škola će dobiti projektor. Odbio je to učiniti. Na kraju je rekao da mu je svejedno što će oni učiniti i šutio do kraja prvog polugodišta. A onda je, stiješnjen strahom i svakodnevnim pritiscima, u siječnju dao otkaz plašeći se da mu kolege nešto ne podmetnu. Ostao je bez posla i prihoda. Nije više mogao trpjeti pritiske i prijetnje, živjeti u strahu.
- Odlučio sam ne štititi ljude zbog kojih sam bez posla - kaže Predrag Novković-Mihalić.
- Ravnatelj je bio šokiran, kao i svi pošteni kolege. Potom su mi neki roditelji rekli kako spomenuti kolege šire glasine da više ne radim jer sam skončao u ludnici. Potkraj siječnja sve sam prijavio prosvjetnoj inspektorici. Kasnije sam je pitao što je učinila, a ona mi je rekla kako je sve proslijedila pretpostavljenome gospodinu Mandiću" te dobila njegovu uputu da ne ide u nadzor. Vidio sam papir na kojem piše: "Po predstavci g. Novković-Mihalić ne ići u nadzor. Pozdrav!" - priča nastavnik. U strahu će i dalje čekati nalaze policijske istrage i nadati se reagiranju ministra obrazovanja Dragana Primorca.
Ravnatelj škole Ivica Jengić tvrdi kako bi sve bilo drukčije da mu je njihov bivši djelatnik sve ispričao prije nego što je dao otkaz.
- Mi bismo to riješili da se nije kasno meni obratio. Jako mi je žao jer je riječ o krasnom čovjeku i djelatniku. Po saznanju nazvao sam policiju i nakon njihove potvrde da je podnesena kaznena prijava ja više ništa ne mogu poduzeti. Nadležni organi će to rješavati, no mislim kako će to dugo trajati i neće se ponoviti, ako se i dogodilo - rekao nam je ravnatelj Jengić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1