Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
34 komentara

Prijevoz švercera u Zemuniku: Smijenili su liniju zapovijedanja

Smijenili su cijelu liniju zapovijedanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, od zapovjednika voda vojne policije, preko zapovjednika letačkog voda, zatim zapovjednik eskadrile, i zapovjednik baze

Zagreb: Grabar-Kitarović uz veliku podršku na prikupljanju potpisa za kandidaturu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
34 komentara

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u utorak kako su na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova i uz suglasnost predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović smijenili cijelu liniju zapovijedanja povezanu s prijevozom švercera oružja u zrakoplovnoj bazi Zemunik.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Danas smo smijenili cijelu liniju zapovijedanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu (HRZ), od zapovjednika voda vojne policije, preko zapovjednika letačkog voda, zatim zapovjednik eskadrile, i zapovjednik baze. Na njihova mjesta su došli novi zapovjednici, rekao je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsjedanja EU-om u Osijeku.

"Imamo prijedlog glavnog načelnika Glavnog stožera da je došlo do propusta u liniji vođenja i zapovijedanja. Načelnik Glavnog stožera dao je prijedlog predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, imamo i suglasnost, predsjednica je to prihvatila", kazao je Krstičević.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH umirovila je zapovjednika HRZ-a brigadnog generala Matu Mikića i smijenila dosadašnjeg zapovjednika baze u zemuniku brigadira Marija Pleše.

Zagreb: Grabar-Kitarović uz veliku podršku na prikupljanju potpisa za kandidaturu KRSTIČEVIĆ O ŠVERCU STRELJIVA 'Ovo nije afera, prava afera u MORH-u je ona s MIG-ovima'

Novi zapovjednik HRZ-a je brigadni general Michael Križanec, a zapovjednik baze u Zemuniku je brigadir Željko Ninić.

"To su vrhunski časnici, vrhunski piloti, to su ljudi koji su kompletno školovani u Hrvatskoj, nakon toga su završili odgovarajuće škole u inozemstvu, u SAD-u. Vjerujem tim ljudima, prema tome idemo dalje jačati HRZ", istaknuo je Krstičević.

Dodao je kako je povjerenstvo koje je on oformio da istraži slučaj završilo s istragom.

O OSTAVCI NE RAZMIŠLJA Afera za aferom: Damire, to jednostavno tako više ne meže

"Treba razjasniti da u tom helikopteru nije bilo krijumčarenja naoružanja ni municije. To je istina", ustvrdio je ministar dodavši da su ostavke došle zbog propusta u liniji vođenja i zapovijedanja.

"Problem je da netko nije mogao ući u vojarnu, i nije se mogao voziti u helikopteru, i zato smo poduzeli i napravili promjene u Hrvatskoj vojsci. Danas će dečki biti suspendirani, idu pravosudna tijela koja će to kompletno raščlaniti", poručio je Krstičević.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message