Obavijesti

News

Komentari 3

Prikupljanja participacija u školama: SDP traži izvještaj

Ako za prikupljanje participacija nema razloga, Bandić ili Gradski ured za obrazovanje trebali bi povući suglasnost koju su dali ravnateljima škola

Klub zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u srijedu je poručio kako od gradonačelnika Milana Bandića traže podnošenje izvještaja u roku 30 dana o opravdanosti prikupljanja participacija u zagrebačkim školama.

Gradski ured za obrazovanje odobrio je zahtjeve ravnatelja za prikupljanjem participacija od učenika u nekim školama za normalno funkcioniranje škola i obrazovnog procesa.

"Tražimo od gradonačelnika da podnese izvještaj u roku 30 dana o opravdanosti prikupljanja participacija, zašto treba prikupljati novac od samih učenika za normalno funkcioniranje škola", kazao je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić.

Ako za prikupljanje participacija nema razloga, Bandić ili Gradski ured za obrazovanje trebali bi povući suglasnost koju su dali ravnateljima škola.

Zagreb ima proračun od 10 milijardi kuna, pa se sigurno može pronaći iznos od 10 milijuna kuna za troškove škola, kaže Mišić dodajući kako je za SDP prikupljanje participacija apsolutno neprihvatljivo.

Proširenje parkinga radi dodatne zarade

Predsjednik kluba SDP-a u Gradskoj skupštini Zvane Brumnić osvrnuo se na troškove propalog projekta "Zagreb na Savi", koji je porezne obveznike koštao 11 milijuna kuna. 

"Vidite na koji način Grad troši svoja sredstva, a onda od građana putem 'poštenih' poreza naplaćuje ta ista sredstva. U tome nema ničeg pametnog, logičnog, a najmanje poštenog", kaže Brumnić.

Podsjetio je da Grad uprihodi od poreza na motorna vozila 400-tinjak milijuna kuna, a pitanje je što napravi s tim novcima. To građani prepoznaju svaki dan kada odlaze na posao, poručio je Brumnić.

Govoreći o najavi da će se parking početi naplaćivati na cijelom području Zagreba, naglasio je kako promet u mirovanju pripada pod komunalnu djelatnost, a proširenje zona parkiranja uvodi se radi dodatne zarade.

Podsjetio je kako su Bandiću više puta predlagali prometnu studiju, koja bi pomogla u poboljšanju prometa u mirovanju.

"Meni se čini da gradonačelnik pokušava taj sustav dati u koncesiju", ustvrdio je Brumnić i pozvao građane da to ne dozvole.