Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Primljena je u američku Mensu sa samo 2 godine i 11 mjeseci

Emmelyn Roettger (3) iz Washingtona najmlađa je članica američke Mense. Njezin IQ je 135. Obožava pisanje, pravopis i brojeve, a upoznata je i s konceptom mitoze

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
48 komentara

Emmelyn Roettger (3) iz Washingtona najmlađa je članica američke Mense. U društvo ljudi visokog IQ-a ušla je u ožujku ove godine, s dvije godine i 11 mjeseci. Njezin IQ je 135.  

Iako se djeca njezine dobi vole igrati Emmelyn ima drugačije prioritete. Djevojčica koju od milja zovu Emme obožava pisanje, pravopis i brojanje, a fascinira ju znanost i svemir. Već je upoznata s konceptom mitoze, a zna objasniti i proces metamorfoze leptira.

Njezini roditelji bili su jako ponosni i sretni zbog Emmelynog ulaska u Mensu. Djevojčica pati od lošeg vida koji je uzrokovao 'nedefinirana kašnjenja' u njenom razvoju što su liječnici smatrali znakovima autizma. No, kada ju je njezina majka Michelle Horne odlučila odvesti na pregled vida sve je sjelo na svoje mjesto, piše Daily Mail.

Nakon što je počela nositi naočale Emme je pokazala neobično želju za stvarima oko sebe, a počela je puzati u roku od nekoliko tjedana. Znatiželja je rasla iz dana u dan, a kada je imala samo 15 mjeseci već je prepoznavala slova koja je naučila pisati prije druge godine. Malo nakon drugog rođendana naučila je pisati svoje ime i brojati do sto, a rješavala je i jednostavne matematičke zagonetke. 

Unatoč tome, pedijatri su i dalje tvrdili da je djevojčica zaostala u razvoju zbog čega je njezina majka potražila pomoć od drugih. Kćeri je dala standardizirani test inteligencije dizajniran za djecu od dvije i pol do sedam godina starosti. Emme je imala tako dobre rezultate da ih je njezina majka proslijedila u Mensu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message