News

Komentari 0

Primorsko goranska ulaže 4,2 milijuna kuna u socijalnu i zdravstvenu infrastrukturu

Primorsko goranska ulaže 4,2 milijuna kuna u socijalnu i zdravstvenu infrastrukturu

Po 300 tisuća kuna raspoređuje se za kuhinjski prostor u Domu za starije osobe "Kantrida" i prilagodbu pomoćnog objekta u Domu za starije osobe "Volosko"

Primorsko-goranska županija uložit će 1,2 milijun kuna u rekonstrukciju objekata ustanova socijalne skrbi te oko tri milijuna kuna u zdravstvenu infrastrukturu, izvijestio je u ponedjeljak zamjenik župana Vojko Braut.

Po 300 tisuća kuna raspoređuje se za kuhinjski prostor u Domu za starije osobe "Kantrida" i prilagodbu pomoćnog objekta u Domu za starije osobe "Volosko".

Domu u Voloskom odobreno je 250 tisuća kuna za sanaciju vatrodojavnog sustava. Domu za starije osobe "Mali Kartec" Krk dodijeljeno je 425 tisuća kuna za sanaciju hidroinstalacija u matičnoj kući na Krku te za prilagodbu okoliša u podružnici Rab čime se povećava dostupnost za osobe s invaliditetom.

Investicije u zdravstvenu infrastrukturu su 1,5 milijun kuna Domu zdravlja u ulici Ive Marinkovića u Rijeci te 1,5 milijuna kuna županijskoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju INSULA za izgradnju i rekonstrukciju vanjske vodovodne mreže. Prijedlog odluke ovog će tjedna biti upućen Županijskoj skupštini na usvajanje.

PGŽ je osigurala i 927 tisuća kuna Thalassotherapiji Opatija za sufinanciranje dobave i zamjene RTG cijevi na MSCT uređaju koji je jedan od najvažnijih uređaja u Ustanovi.

Zavod za hitnu medicinu PGŽ dobit će tri milijuna kuna za financiranje redovne djelatnosti ustanove zbog nedostatka prihoda po ugovoru s HZZO-om. Pritom se najveći dio odnosi na plaće i naknade troškova zaposlenima.

Najčitaniji članci