Obavijesti

News

Komentari 0

Pripadnik "Pink Panthera" priznao i zločine u BiH

Pripadnik "Pink Panthera" priznao i zločine u BiH
1

Vesković (41), uz crnogorsko, ima i državljanstvo Srbije, a u BiH su za njim godinama tragali u sklopu istrage protiv veće skupine kriminalaca poznatom pod nazivom "Lutka"

Crnogorac Milosav Vesković, za kojega se pretpostavlja kako je član kriminalne skupine "Pink Panther" koja je diljem svijeta postala poznata po spektakularnim krađama, sklopio je sporazum s Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivnju za pljačke počinjene na teritoriju te zemlje, potvrdilo je u četvrtak to tužiteljstvo. 

Kako se navodi, Vesković je priznao sudjelovanje u pljački transporta novca "Pavlović banke" iz Bijeljine te u pokušaju pljačke novca čiji je vlasnik banjolučka "Nova banka" 2005. godine.

Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima
Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima

Tužiteljstvo je na temelju priznanja odlučilo kako će Sudu BiH predložiti da Veskoviću izrekne kaznu od osam godina zatvora.

Vesković (41), uz crnogorsko, ima i državljanstvo Srbije, a u BiH su za njim godinama tragali u sklopu istrage protiv veće skupine kriminalaca poznatom pod nazivom "Lutka".

Tom je istragom u BiH obuhvaćeno više od 30 osoba, uglavnom povezanih s pljačkama, trgovinom drogom i iznudama. Njih 13 je 2017. godine osuđeno na više od 100 godina zatvora.

'Ne postoji jedna Pink Panther banda već poseban način rada'
'Ne postoji jedna Pink Panther banda već poseban način rada'

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu. U Hrvatskoj je uhićen 2015., zajedno s trojicom državljana Srbije i dvojicom iz BiH, a osuđeni su da su planirali napad na vozilo za prijevoz novca. Za njim traga i  Austrija zbog sumnje da je kao član bande "Pink Panther" u tri pljačke ukrao satove i nakit u vrijednosti od 1,5 milijuna eura.