Obavijesti

News

Komentari 139

Priprema se otpis dugova do visine prosječne neto plaće?

Priprema se otpis dugova do visine prosječne neto plaće?
1

Kako je živjeti u Hrvatskoj i biti blokiran samo od početka ove godine doznalo je čak 1700 novih građana, čime se brojka blokiranih popela na 330 tisuća

VIDEO

U Hrvatskoj je preko 330 tisuća blokiranih građana, a samo od početka ove godine ih je 1700 više. Ukupno duguju više od 42 milijarde kuna. 

- Najavili smo u programu Vlade da ćemo se baviti problematikom otpisa i otpusta dugova, poglavito onih manje vrijednosti. Međutim, smatramo da ćemo time obuhvatiti veći broj ljudi, poglavito onih koji su slabijeg socijalnog stanja. No, to mora biti i odgovoran pristup od strane Vlade jer je pitanje kakvu poruku šaljete. Obveze i dugove se mora izvršavati, ali i recesija je učinila svoje te dobar dio ljudi nije ostao blokiran svojom nekakvom krivnjom - rekao je minsitar financija Zdravko Marić u subotu.

Kako bi se što prije našlo rješenje za blokirane predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak na Pantovčaku okuplja široko društvo, uz ostale i ministra financija Zdravka Marića, ali i njegovog prethodnika Borisa Lalovca, te predsjednicu udruge Blokirani. 

“Stvarno je ovo najveći takav ikad osmišljen skup. Naša rješenja koja ćemo mi stavit na stol će ići po kategorijama. Znači i ovršni zakon nesumnjivo koji je bio okidač, ali i stečajni i zakon o stečaju potrošača, staviti u ovir društvenih zbivanja i usporedit sa Lex Agrokorom na primjer", kazala je za RTL Miriam Kervatin, predsjednica udruge Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku.

Na okruglom stolu biti će i novi stari ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je jedan od tvoraca Ovršnog zakona iz 2012., ali i on se, kao i ministar financija, slaže da ga treba mijenjati, pa hvali MOST-ove prijedloge koje su u proceduri.

"Ono što mi se čini jako dobro, još je bilo i u prvom čitanju da se jedina nekretnina ne može prodat za manji iznos od 20 tisuća kuna. Ovo što sada u drugom čitanju vidim jedina nekretnina bi bila izuzeta zapravo od ovrhe kao neke druge stvari koje su izuzete tako da mi se čini da su to dobre stvari", rekao je Dražen Bošnjaković.

RTL javlja kako onima s manjim dugovanima, otprilike u visini prosječne neto plaće, pa i nešto više, država namjerava oprostiti dug.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa