Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Priprema za Brexit: Stotinjak tvrtki preselilo u Nizozemsku

Slične poteze razmatraju u još 325 kompanija koje brine gubitak pristupa tržištu EU-a nakon Brexita, dodaju u nizozemskoj agenciji za strana ulaganja.

EU supporters participate in the 'People's Vote' march in central London
Foto: Peter Nicholls/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
9 komentara

Stotinjak kompanija preselilo je poslovanje iz Britanije u Nizozemsku ili tamo osnovalo urede kako bi ostale unutar Europske unije nakon planiranog izlaska Velike Britanije iz EU-a, objavila je u ponedjeljak nizozemska državna agencija.

Slične poteze razmatraju u još 325 kompanija koje brine gubitak pristupa tržištu EU-a nakon Brexita, dodaju u nizozemskoj agenciji za strana ulaganja.

G7 Summit 2019 BORIS JOHNSON: 'U slučaju tvrdog Brexita mi nećemo platiti 39 mlrd. funti'

“Kontinuirana rastuća neizvjesnost u Velikoj Britaniji i sve izraženija mogućnost Brexita bez dogovora zadaju tim kompanijama velike ekonomske glavobolje", rekao je Jeroen Nijland, povjerenik u državnoj agenciji NFIA.

Zbog toga se, po njegovim riječima, sve više kompanija okreće Nizozemskoj kao mogućoj novoj bazi na europskom tržištu.

Riječ je kompanijama u segmentu financija, informacijske tehnologije, medija, oglašavanja, bioznanosti i zdravstva, dodaje se u priopćenju agencije.

FILE PHOTO: French President Emmanuel Macron waves at the Elysee Palace in Paris PORUKA JOHNSONU Macron: Nema vremena da se pregovara o novome Brexitu

Njemačka, Francuska, Belgija i Irska glavni su konkurenti Nizozemskoj u privlačenju kompanija koje sele poslovanje zbog Brexita.

Preuzevši premijsku dužnost prošlog mjeseca, Boris Johnson poručio je da će Britaniju izvesti iz EU-a krajem listopada sa dogovorom ili bez njega, podsjeća Reuters.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message