Obavijesti

News

Komentari 82

Pripreme za konklavu: Idući tjedan saznajemo tko je Papa?

Pripreme za konklavu: Idući tjedan saznajemo tko je Papa?
1

Pretpostavlja se da će konklava početi sljedeći ponedjeljak te da će tijekom idućeg tjedna kardinali izabrati Papu kako bi on mogao biti u službi tijekom Velikog tjedna

VIDEO

Kardinali su se u ponedjeljak prvi puta sastati uoči konklave. Naime tijekom ovog tjedna kardinali će se sastajati svaki dan, ujutro i popodne te će razgovarati o izazovima pred kojima se Crkva nalazi. Na sastancima će odrediti i kada će početi konklava. 

Pretpostavlja se da bi konklava mogla početi sljedeći ponedjeljak te da će tijekom idućeg tjedna kardinali izabrati novog poglavara Katoličke crkve kako bi on mogao biti u službi tijekom Velikog tjedna. 

Na konklavi sudjeluju samo kardinali mlađi od 80 godina. No na sastancima ovog tjedna sudjeluju svi kardinali. Svatko od njih smije govoriti sedam minuta. 

Tako bi se kardinali trebali bolje upoznati i odlučiti kome će dati svoj glas. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sastancima će vjerojatno razgovarati i o seksualnim skandalima koji potresaju Crkvu kao i o aferi Vatileaks.    

U Vatikan je stigla većina kardinala, a najkasnije u utorak stići će i ostali.

"Konklava će biti kratka"

Američki kardinal Timothy Dolan rekao je kako je pred kardinalima tjedan dijaloga, a nakon toga slijedi konklava koja će biti kratka, piše Corriere della Sera. Dolan koji je također među favoritima za budućeg Papu, na spomen pontifikata se nasmijao i rekao je da on ima posla u New Yorku. 

Nagađa se i da bi novi Papa mogao biti Talijan ili kardinal iz Latinske Amerike. No nadbiskup Claudio Maria Celli koji služi u Rimskoj kuriji kaže kako je bitno da novi Papa bude "misionar".

Lažni kardinal se "uvukao" u Vatikan 

Lažni svećenik uspio je ući u Vatikan zajedno sa 100 kardinala koji su u ponedjeljak stigli na sastanak. No uskoro je otkriven te su ga ispratili van, piše Repubblica.  


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina