Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Pripremite se: Kiša i snijeg, a moguće su čak poplave i nevere

U dijelovima zemlje snijeg pada od jutros, a pogoršanje će zahvatiti cijelu zemlju. Moguće je poplavljivanje obalnih područja, osobito poslijepodne i navečer

snijeg
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
6 komentara

Na sjeverozapadu zemlje ima slabe oborine, uglavnom kiše, ali pada i snijeg i to, prema posljednjim informacijama, u dijelu Gorskog kotara, donosi Tea Blažević, meteorologinja N1.

POGLEDAJTE VIDEO:

 - U nastavku dana, generirat će se ciklona nad Ligurskim morem i premještat će se dalje preko Jadrana. U takvim okolnostima intenzivirat će se oborina i kod nas. U takvim okolnostima, poslijepodne će biti lokalno obilne kiše koja će tijekom noći prelaziti u snijeg na sjeverozapadu unutrašnjosti - objašnjava meteorologinja Blažević.

Prvi ovosezonski snijeg stvorio zimski ugođaj u centru Zagreba LIČANI I GORANI ZNAJU Ovo su vrste snijega: Samo da nam ne napada 'kičmolomac'!

Nadalje tvrdi da će se u gorju formirati snježni pokrivač, a u nizinama, većinom središnje unutrašnjosti, prolazno može biti susnježice i snijega, osobito tijekom noći, kad zahladi, jer će vjetar promijeniti smjer na sjeverni.

 - U ovim trenucima je strujanje južno, i vjetrovito je duž obale gdje dominiraju oštro i jugo. Kako će vjetar generirati visoke valove, moguće je poplavljivanje obalnih područja, osobito poslijepodne i navečer. Na moru treba računati na mogućnost nevera, poslijepodne na sjevernom Jadranu, u noći i južnije na moru - kaže Blažević.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message