Obavijesti

Promo sadržaj

Pripremite se: Stižu obračuni struje, plina i vode

Pripremite se: Stižu obračuni struje, plina i vode
2

Svima nam se diže kosa na glavi od obračuna režija. S užasavanjem otvaramo uplatnice pitajući se koliko ćemo morati doplatiti i jesmo li puno potrošili

Općenito, troškovi režija su jedan od najvećih izdataka kućanstva, a rijetko koje kućanstvo za njih mjesečno ne treba izdvojiti manje od 1000 kn. Posebice kada uračunamo troškove grijanja u zimskim mjesecima. Troškovi režija zadaju najteži udarac našem kućnom budžetu. 

Ako i vas iznenadi obračun, ili neki drugi trošak, provjerite posebnu ponudu BESPLATNIH ONLINE kredita Ferratum banke. Posjetite web stranicu ferratumbank.hr, odaberite iznos koji trebate na kalkulatoru kredita, ispunite podatke i pošaljite fotografije dokumenata koje vas banka traži te pričekajte odobrenje kredita koje bi trebalo uslijediti praktički odmah. Za daljnje korake ćete razgovarati sa tehničkom podrškom i novac može biti na vašem računu još istog dana!

Samoočitanje režija: Neprijatelj visokih obračunskih uplatnica

Računi za vodu dolaze s obzirom na potrošnju vode. No, da biste izbjegli plaćanje većih iznosa kod obračuna, stanje vode možete očitati i sami te potrošnju vode javiti Vodoopskrbi. Tako ćete možda svaki mjesec platiti više, ali ćete u konačnici izbjeći visoku ratu obračuna. Dobit ćete račun za određeni iznos kojeg biste trebali podmiriti do datuma dospijeća. Možete ga platiti preko trajnog naloga, u pošti, u Fini te u Vodoopskrbi. A ako račun ne platite, dobit ćete opomenu na koju, ako se oglušite, stiže i isključenje vode za vaše kućanstvo. 

Struja se također plaća svaki mjesec, a njezin obračun potrošnje obavlja se dva puta godišnje. No, kao i kod vode, mi u svakom trenutku možemo saznati koliko smo struje potrošili. To će nas pripremiti za izdatke koji slijede, a možemo i poraditi na njezinoj uštedi. Da biste izračunali potrošnju struje trebat ćete se pozabaviti računanjem ili je jednostavno izračunajte preko Interneta. Naime, na internetu možete pronaći kalkulator pomoću kojeg možete lako izračunati potrošnju. Važno je znati stanje brojila te upisati i sve ostale točne podatke, a kalkulator će sam napraviti obračun. Tako se lako može kontrolirati potrošnja i po potrebi ušteda struje.

Jednom godišnje obavlja se obračun plina. Trebat ćete platiti veći iznos za sve ono što ste dodatno potrošili tijekom cijele godine, odnosno u zimskim mjesecima kada se troši više plina. Preporučuje se da sami izračunate potrošnju plina pomoću informativnog izračuna troškova potrošnje plina i platite svaki mjesec u manjim svotama kako biste rasteretili kućni budžet. Lakše je platiti više manjih rata nego sve odjednom, a obično računi dolaze onda kada imamo još nekih izdataka.  

Što se dogodi kad ne plaćate režije na vrijeme

Ponekad se dogodi da zaboravite na plaćanje režija ili ih ne možete podmiriti, pa se troškovi nagomilaju. Gdje su računi, što treba platiti i koliko zapravo koštaju struja, voda i plin? Spomenuta situacija svakome se može dogoditi, a preporučujemo da tada sve stavke posebno ispišete kako biste bili sigurni što točno morate platiti. 

Veće izdatke teže je i platiti, a dugova ćete se najbrže i najjednostavnije riješiti uz besplatne kredite. Radi se o kreditima do 4000 kn uz 0 kn troškova, za sve nove korisnike uz rok otplate do 30 dana. Možete ih dobiti već isti dan te ne trebate odlaziti u banku, jer su oni i 100% online!

A tijekom velike promotivne akcije nisu zaboravljeni niti postojeći korisnici. Na raspolaganju vam je 30% popusta na bankovnu naknadu za sve vrste kredita s rokom otplate do 30 dana. 

Sada je pravo vrijeme da se riješite svih dugova za režije i da nad njima preuzmete kontrolu. Nažalost, dugove je teško otplatiti jer se često iznosi nagomilaju u nešto veće svote. Stoga si pomozite besplatnim kreditima bez kamata koji su idealan način da ih platite odjednom i izbjegnete isključivanje struje, vode ili plina zbog neplaćanja računa.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.