Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prisilna udaja: Djevojčicu je do smrti mučio - njezin suprug...

Afganistan: Prema podacima Ujedinjenih naroda legalna dob za brak u Afganistanu je 16 godina za djevojke i 18 za mladiće. Ali i dalje su vrlo prisutne tradicionalni običaji

21 komentara

Hameya iz Afganistana koja je imala između sedam i deset godina pronađena je mrtva u nedjelju navečer. Ona je bila prisiljena udati se za muškarca koji je od nje najmanje dvostruko stariji. Sumnja se da ju je ubio upravo suprug koji je u bijegu.

Policija je privela njegovog oca na ispitivanje. Vlasti kažu da je curica bila izmijenjena kao mladenka između dviju obitelji. Time su smanjeni "troškovi" braka odnosno izbjegnuto je plaćanje miraza. 

Suprug djevojčice koji je star između 20 i 30 godina je navodno ranije već imao jednu ženu, a curicu je mučio i navodno ubio iz osvete. Hameya je s njim u braku bila šest mjeseci, piše Daily Mail. Prema podacima UN-a legalna dob za brak u Afganistanu je 16 godina za djevojke i 18 za mladiće. Ali i dalje su vrlo prisutne tradicionalni običaji te se svaka treća curica udaje prije svoje 18. godine. 

Foto: Ilustracija

Možda vas zanima i ovo:
Message