Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Privatni zrakoplov neplanirano sletio u Resnik: Potrošili gorivo

Dolaskom u Dubrovnik planirali su tehničko slijetanje kako bi uzeli gorivo, ali s obzirom da je jutros i na krajnjem jugu Hrvatske bila orkanska bura pilot nije uspio prizemljiti zrakoplov

Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1 komentara

U splitsku zračnu luku u Resniku oko podneva neplanirano je sletio mali privatni zrakoplov s pet putnika i dva člana posade koji su putovali iz Dubaija, a na splitsku pistu morali su sletjeti jer je zrakoplov bio pri kraju s gorivom.

Kako Hina doznaje od direktora zračne luke Pere Bilasa radilo se o zrakoplovu Gulfstream koji se iz Dubaija uputio u Keflavik na Islandu.

Dolaskom u Dubrovnik planirali su tehničko slijetanje kako bi uzeli gorivo, ali s obzirom da je jutros i na krajnjem jugu Hrvatske bila orkanska bura pilot nije uspio prizemljiti zrakoplov.

Zbog jake bure u Dubrovniku koja se nije smirivala preusmjeren je u Split, a kako je dio goriva već potrošio kružeći iznad Dubrovnika kontrolnom tornju u Resniku javio je da mu ponestaje goriva.

- Bili smo u pripravnosti i proglasili hitnu proceduru te nije bilo nikakvih problema. Sletio je bez problema. U zrakoplovu je bilo pet putnika, a radilo se o ambulantnom letu. Sve je prošlo bez ikakvog incidenta i panike. Pilot je nakon slijetanja na našu pistu ulio gorivo i nastavio svoj let. Nije to ni prvi ni zadnji pilot koji je bio na 'knap' sa gorivom - rekao je Bilas te dodao da pilot vjerojatno nije računao s tim da će ga u Dubrovniku dočekati tako jak vjetar.

 

Foto: Ilustracija 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message