News

Komentari 134

Priveden je vozač autobusa u kojem je preminulo 10 ljudi

Priveden je vozač autobusa u kojem je preminulo 10 ljudi

Vozača će saslušati zamjenik županijske državne odvjetnice. Nakon toga će vozač biti upućen u županijski sud gdje će mu sudac istrage na temelju zahtjeva ŽDO odrediti daljnje mjere...

U tijeku je privođenje vozača (52), kojeg se tereti da je skrivio nesreću u kojoj je preminulo deset ljudi, a više je ozlijeđeno. Njega će saslušati Franjo Kopunić, prvi zamjenik županijske državne odvjetnice. Nakon toga će vozač biti upućen u županijski sud gdje će mu sudac istrage na temelju zahtjeva ŽDO odrediti daljnje mjere.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, u nedjeljnoj tragičnoj prometnoj nesreći poginulo je deset putnika autobusa s Kosova, a 15 osoba je ozlijeđeno. U Slavonskom Brodu stradalima u nesreći na pomoći su i ministar zdravstva Kosova Arben Vitia i djelatnici kosovskog veleposlanstva iz Zagreba. 

Kod ozlijeđenih smještenih u bolnici tijekom noći nije bilo promjena u zdravstvenom stanju. Dva pacijenta i dalje su u kritičnom stanju i nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja slavonskobrodske bolnice, potvrdio je na konferenciji za novinare ravnatelj bolnice Josip Samardžić, ističući da je zbog težine njihovih ozljeda dobro da nema nekih promjena na gore.

Ministar unutarnjih poslova Svecla još jednom je zahvalio svima u Hrvatskoj na pomoći koja je pružena državljanima Kosova. Svecla je istaknuo da je pružena sva potrebna pomoć, te najavio kako će dio putnika iz autobusa danas krenuti svojim kućama na Kosovu, a dio će se vratiti u Njemačku.

Ministri će razgovarati sa svima i razmotriti njihove želje, tko se želi vratiti u Njemačku, a tko nastaviti put za Prištinu. Doznajemo kako se za prijevoz preživjelih iz nesreće razmatra više mogućnosti prijevoza, jedan od njih je i izvanredni čarter let iz Hrvatske (iz Osijeka) na Kosovo.