Obavijesti

News

Komentari 308

Priveli ga zbog Fejsa: Vrijeđao policiju na Pernarovoj stranici

Priveli ga zbog Fejsa: Vrijeđao policiju na Pernarovoj stranici
1

Privedeni mladić je na Facebook stranici zastupnika Pernara komentirao policijsko obrazovanje, koristeći brojne pogrdne riječi, te ih je nazvao potpuno neobrazovanim ljudima

VIDEO

Policija u Našicama privela je na razgovor u petak ujutro 22-godišnjeg D. M. zbog vrijeđanja policijskih službenika na Facebooku. Privedeni je na Facebooku, na stranici saborskog zastupnika Ivana Pernara, komentirao policijsko obrazovanje, koristeći brojne pogrdne riječi i nazvavši ih, u konačnici, potpuno neobrazovanim ljudima koji služe samo da bi slušali zapovijedi.

Osječka policija potvrdila nam je da su mladića odveli na obavijesni razgovor, te su ga nakon toga pustili. Kažu da su postupali po nalogu PU zagrebačke, koja će odlučiti kako će dalje postupati. 

O svemu se oglasio i sam Pernar.

- Sad je jasno zašto se ne stignu baviti Todorićem. Zdravo! Evo odlučila sam Vam javiti čisto jer je meni presmiješno dok sjedimo i slušam. Upravo je policija došla po mog dečka, na njegov rođendan, kako bi ga odveli na ispitivanje, jer je na Vašoj objavi ostavio negativan komentar o policiji - objavio je Pernar poruku koju mu je djevojka poslala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija ne shvaća da ovakvim maltretiranjem samo izaziva averziju kod građana. Zbog komentara na mojoj stranici, pokušavaju zastrašiti ljude.

Također, Pernar je objavio i policijski izvještaj u kojem se vidi zahtjev PU zagrebačke za obavljanjem razgovora zbog komentara na Facebooku.

- Nastavlja se tortura zbog komentara na fejsu, umjesto da se policija bavi Todorićem bave se glupostima - napisao je Pernar uz objavu izvještaja.

Policija smatra da je utvrđena osnova sumnja u prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.  

U tom članku Zakona navodi se sljedeće: 'Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.'

Da, dobro ste pročitali, zakon se nije mijenjao još od doba kad je glavna strana valuta bila njemačka marka.

O svemu se oglasila i policija priopćenjem u kojem piše kako je mladić pristao na razgovor kojem je svrha bila utvrđivanje činjenica. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Policijske postaje Našice postupali su tijekom današnjeg dana prema traženju II. Policijske postaje Zagreb, a vezano uz obavljanje razgovora s 22-godišnjakom zbog možebitnog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", navodi se u priopćenju poslanom iz kabineta ministra unutarnjih poslova.

Navedeni 22-godišnjak pozvan je i odazvao se pozivu policijskih službenika te dragovoljno pristupio u policijsku postaju na razgovor. Tijekom razgovora iznio je detalje i okolnosti o događaju koji je predmet razgovora te je sačinjen Zapisnik koji je osobno potpisao ne navodeći nikakve primjedbe. Zapisnik će biti dostavljen Policijskoj upravi zagrebačkoj koja će, uzimajući u obzir sve okolnosti, utvrditi postoje li osnove za daljnje postupanje. Osoba koja se odazvala pozivu za obavljanje razgovora nije uhićena niti se prejudicira njegova krivnja. Navedenim radnjama se, sukladno članku 158. Prekršajnog zakona, utvrđuje je li počinjen prekršaj ili nije, ukoliko jest tko je počinitelj te se osiguravaju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti pri utvrđivanju svih činjenica.

Eventualno provođenje daljnjim mjera i radnji je u nadležnosti Policijske uprave zagrebačke.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 308
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.