Obavijesti

News

Komentari 224

Uskok istražuje Ivana Čehoka, Horvata, Viteza i Miru Bunića

Uskok istražuje Ivana Čehoka, Horvata, Viteza i Miru Bunića
7

USKOK ih sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti. Varaždin je oštećen za 6,4 milijuna kn

VIDEO

Policija je privela Miroslava Bunića, suvlasnika i direktora tvrtke Zagorje-Tehnobeton. Osim Bunića privedeni su i bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te bivši varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat.

USKOK ih sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti. 

Sumnja se da su Čehok i Horvat od ožujka 2003. do lipnja 2011. godine na zahtjev Bunića , pogodovali njegovim društvima u dobivanju i realizaciji poslova s Gradom Varaždinom te u podmirenju komunalnih obveza tih tvrtki prema Gradu. Grad Varaždin oštećen je za najmanje 6.413.984,00 kuna, a Bunićeve tvrtke pribavile su si također više od šest milijuna kuna. Bunić im je zauzvrat platio dio kupoprodajnih cijena za kupljene stanove - za Čehokov 100 tisuća kuna, a za stan Horvatovog sina 103 tisuće kuna. Horvat je tražio i da mu odgovorne osobe Bunićevih tvrtki plate ukupni iznos stana od 282 tisuće kuna, a Čehok je tražio da podmire troškove radova na njegovom privatnom objektu vrijedne 44 tisuće kuna te da opreme Horvatov i njegov stan.

Stanka Vizeta, bivšeg pročelnika Ureda za prostorno uređenje Varaždinske županije, a potom pročelnika Ureda za prostorno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina terete da je od kolovoza 2005. do 21. travnja 2009. godine izdavao građevinske i lokacijske dozvole preko reda te zauzvrat od odgovornih osoba jedne tvrtke tražio da njemu i članovima obitelji prilikom kupnje stanova od tog društva odobre kupnju po cijeni znatno nižoj od tržišne. Kupio je tri stana i tako si nepripadno pribavio najmanje 68 tisuća eura. On je danas smijenjen sa svojih dužnosti.

Istražitelji pretražili Bunićevu kuću

Uskokovi istražitelji u četvrtak ujutro stigli su u upravnu zgradu varaždinske graditeljske tvrtke Zagorje Tehnobeton, a potom su s direktorom Bunićem otišli do njegove obiteljske kuće. Ubrzo je stigao i Bunićev odvjetnik Mirko Ramušćak. U 13.45 sati istražitelji su izašli iz kuće. Ramušćak je novinarima samo kratko rekao kako zna o čemu je riječ, no trenutno nema komentara. 

Varaždinska policija potvrdila je samo da USKOK u Varaždinu vrši određene mjere i radnje te da im djelatnici PU varaždinske pomažu u tome. Potvrdili su i da je istragom obuhvaćeno nekoliko osoba.

Zarađivao 100.000 eura mjesečno?

Za Miroslava Bunića se svojevremeno pisalo kako bi mogao biti jedan od najbogatijih ljudi u državi. Prema pisanju Večernjeg iz 2007. godine Bunić je Poreznoj upravi prijavio dohodak od 8,901.886 kn za 2006. To bi značilo da je mjesečno navodno zarađivao 741 tisuću kuna. 

 - To su vaše pretpostavke, no na njih neću odgovoriti - rekao je tada Miroslav Bunić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske