Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Priznanje iz Velike Britanije HGSS-u zbog akcije na Mljetu

Nakon uspješnog pronalaska nestalog britanskog državljanina na Mljetu, članovi HGSS pozvani su u Derbyshire kako bi osobno primili zahvalu za uloženi trud

Foto: HGSS
0 komentara

Proteklog ljeta na Mljetu spašavatelji HGSS-a, u koordinaciji s policijom okruga Derbyshirea, pet dana su neumorno tragali za nestalim britanskim državljaninom. Nakon uspješnog pronalaska, članovi HGSS pozvani su u Derbyshire kako bi osobno primili zahvalu za uloženi trud.

U sklopu posjeta održana je prezentacija o akciji spašavanja, a dolazak članova HGSS-a izazvao je veliko zanimanje lokalnih medija pa su naši spašavatelji sudjelovali i u radio emisiji na BBC-u kako bi upoznali slušatelje s radom HGSS-a i iz prve ruke im prenijeli svoje dojmove o akciji spašavanja. 

Posjet i priznanje potakli su razmjenu znanja, iskustava i buduću suradnju s tamošnjom gorskom službom spašavanja Edale Mountain Rescue Team.  

Kroz pet dana ove teške potrage korišteni su apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže: motivirani spašavatelji, zapovjedno vozilo, dronovi, potražni timovi, termovizijske kamere, tim voditelja potraga i kartografi. Ova nagrada rezultat je prisne suradnje svih službi i institucija koje su u ovoj potrazi učinili sve u cilju pronalaska nestalog: HRZ, JVP Mljet, DVD Montokuc, djelatnici MUP RH, djelatnici NP Mljet, GSSuBIH, Općina Mljet i lokalno stanovništvo.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message