Obavijesti

News

Komentari 1

Pročišćivanje otpadnih voda: Sporazum je štetan za Zagreb

Pročišćivanje otpadnih voda: Sporazum je štetan za Zagreb
1

Tomislav Tomašević i klub zastupnika Lijevog bloka upozorili na problem sporazuma o pročišćivanju otpadnih voda, za koji tvrde da je štetan jer konzorciju od tri kompanije daje gotovo 40 posto dobiti od koncesije.

VIDEO

- Točka za koju vjerujemo da će proći ispod radara zbog GUP-a jest sporazum o pročišćivanju otpadnih voda za koji smo materijale dobili tek prošli tjedan, a za koji je i Državna revizija 2014. ustvrdila da je štetan jer koncesionaru donosi dobit od gotovo 40 posto, kazao je Tomašević na konferenciji za novinare uoči  sutrašnje sjednice Gradske skupštine.

Dodao je da konzorcij od tri tvrtke godišnje od ugovora sa Zagrebom zaradi 400 milijuna kuna, a što smatraju štetnim za javni interes.

- Podsjećamo da je direktor te tvrtke prije tri godine uhićen, a početkom ove godine mu je potvrđena optužnica za mito i razne zlouporabe u poslovanju, poručio je Tomašević te je naglasio da Gradska uprava sada opet želi sklopiti ugovor koji smatraju jednako štetnim kao i prošli.

Klub zastupnika Lijevog bloka osvrnuo se i na Gradski urbanistički plan za koji kažu da je nezakonit.

- Tko od zastupnika Gradske skupštine digne ruku sutra za izmjene GUP-a, preuzima na sebe političku i pravnu odgovornost, jer apsolutno odgovorno tvrdimo da su izmjene, ovakve kakve su sada, nezakonite, i zbog procedure i zbog sadržaja, naglasio je Tomašević.

Izmjene su po njima nezakonite jer krše prostorni plan Grada Zagreba, a posebice u prenamjeni Hipodroma i Zagrebačkog Velesajma.

- GUP mora biti u skladu s prostornim planom Grada Zagreba, to sada nije slučaj, primjerice Hipodrom koji ima rekreativnu namjenu, sada mu je dodana ona za mješovitu namjenu, što krši prostorni plan koji je zakonski iznad GUP-a, zaključio je Tomašević.

Tomašević je još podsjetio na amandmane klubova HDZ i Bandić Milan 365 koje su predali preko vikenda, a koje smatra „najbezobraznijim amandmanima u povijesti Gradske skupštine“. HDZ traži prenamjene zelenih površina u stambene ili mješovite, dok klub Milana Bandića traži povećanje iskoristivosti, to jest izgradivosti u donjogradskim kvartovima za čak 50 posto.

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa