Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
55 komentara

Prodali 28 državnih stanova: 'Želim da im udahnete život'

Ministarstvo državne imovine objavilo je 10. veljače ove godine javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu RH, za što je rok za prijave bio 28. ožujka

Foto: PIXSELL
55 komentara

Ministar državne imovine Goran Marić u utorak je potpisao 28 kupoprodajnih ugovora za državne stanove u Zagrebu, a ukupna vrijednost tih ugovora je 14,5 milijuna kuna, izvijestili su Ministarstva. 

Kako se navodi u priopćenju, ministar Goran Marić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora s kupcima stanova u Zagrebu, napominjući i kako su se u pripremi objave natječaja za prodaju stanova njegovi suradnici na terenu, obilazeći državne stanove, susretali s raznim pa i neugodnim situacijama.

"Nisu baš bili lijepi dojmovi: zapuštenost se ogledavala iz svakog kutka. Stoga je bitno da tako više neće biti. Vi ćete im dati novi izgled, ali što je važnije tamo ćete vratit i život. Stoga želim svima vama, vašim obiteljima i svim budućim korisnicima, da uspješno obnovite svoje stanove", rekao je ministar Marić kupcima s kojima je potpisao ugovore.

Uvjeren je i da će ti stanovi "dobiti boljeg vlasnika od onog koji je sada" te najavio da će Ministarstvo državne imovine, radi podizanja učinkovitosti nekretnina u državnom vlasništvu, nastaviti s praksom aktiviranja imovine prodajom ili zakupom. 

"A to je naša temeljna namjera, cilj, filozofija - da imovina od zapuštene vrijednosti, postane ona koja će vrijednosti stvarati", izjava je ministra Gorana Marića koja se prenosi u priopćenju. 

Ministarstvo državne imovine objavilo je 10. veljače ove godine javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu RH, za što je rok za prijave bio 28. ožujka. Za 33 stana koji su bili predmetom javnog natječaja pristigle su ukupno 253 pravovaljane ponude, a ugovori su danas potpisani za 28 stanova, dok za pet nije bilo prijava.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message