Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesor optužen za pedofiliju: Pa to nema veze sa školom...

Profesor je u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina. Optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku.  Tvrdi da će dokazati nevinost

119 komentara

Ministarstvo obrazovanja promptno je zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece, a o čemu je prvi izvijestio RTL.

Podsjetimo, profesor je u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku. Ravnateljica jedne srednje škole u Bjelovaru rekla je da u trenutku zaposlenja to nije znala ta optužnicu i da je u trenutku zaposlenja profesor imao potvrdu o nekažnjavanju.

Sam profesor kaže da u trenutku potpisivanja ugovora nije znao da je optužnica pravomoćna.  Tvrdi i kako će dokazati nevinost.

- Nisam to prijavio, nisam ni mogao prijaviti.  Na dan potpisa ugovora o radu, taj dan mi je potvrđena optužnica - rekao je u razgovoru za RTL.

Kaže da o svemu nije imao potrebu obavijestiti poslodavca.

- Pa to nema nikakve veze sa školom! Ovo je tako pakosno napakirano, možete misliti kako se ja osjećam. Nisam ja bezveze pobjegao od nekog na bolovanje. Ja jednostavno ne mogu funkcionirati.

Upitan da pojasni tko je slučaj pustio u medije, profesor kaže:

- Javnost. Ma dajte molim vas, vi znate tko vam je dostavio informacije. Samo jedna osoba ih je imala i dostavila vama... Je li se to moralo tako javno napraviti? Svaki postupak oko maloljetnika nije za javno objavljivanje...

Upitan smatra li da javnost nije trebala znati za slučaj, profesor je odgovorio protupitanjem:

- Hoće li meni suditi javnost ili ulica?

Inače, prema Zakonu o obrazovanju pravomoćno osuđene osobe za kaznena djela na štetu djece ne smiju raditi u obrazovnim institucijama, kao i oni protiv kojih se vodi postupak.

Možda vas zanima i ovo:
Message