Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesora naljutio učenik, pa ga je izudarao šakama

Rijeka: Profesoru geografije smetalo je što se tri dječaka smiju, pa ih je istjerao van. Jedan od njih opsovao je sebi u bradu, a profesor je planuo

Nel Pavletić
Foto: Nel Pavletić
27 komentara

Profesor geografije u riječkoj Ekonomskoj školi Mije Mirkovića u petak je za vrijeme nastave izudarao učenika (17), zbog čega su ga suspendirali. Trojica učenika cijelo vrijeme su mu se smijala na satu i međusobno pričala. On se izderao na njih i poslao ih van. Dvojica su krenula prema vratima, dok ga je treći molio da ga ostavi na satu jer bi dobio ukor zbog još jednog neopravdanog sata. No profesor je i dalje inzistirao na tome da izađe van. Učenik (17) je onda sebi opsovao u bradu. Profesor je mislio da  je psovka upućena njemu pa ga je napao. Udario ga je šakom u glavu, a zatim i u trbuh. Nakon toga izvrijeđao ga je i psovao. U pomoć učeniku priskočila su dvojica dječaka. Jedna od majki rekla je za Novi list da su cure plakale, a profesor je s roditeljima razgovarao nakon što se smirio. Ravnateljica škole Sanja Čop-Barbarić kratko je rekla da je profesor suspendiran i da ne može pričati o tome. Profesor je, navodno, u velikome šoku pa se cijelog incidenta i ne sjeća. Imenovano je Povjerenstvo koje je odmah nakon događaja razgovaralo s roditeljima, učenikom i profesorom. Razgovaralo se o okolnostima koje su prethodile i izazvale incident, dodala je ravnateljica. I dok dio djece osuđuje profesora, mnogi učenici o njemu imaju samo riječi hvale te su stali u njegovu obranu.
- Profesor je odličan, jedan od boljih, nikada s njim nismo imali problema. Dapače, čak i previše tolerira bahatost pojedinih učenika. Dečko ga je izazvao - rekla je učenica. Ozlijeđeni učenik ima posjekotinu iznad oka.

Možda vas zanima i ovo:
Message