Obavijesti

Promo sadržaj

Proglašeni pobjednici 6. izdanja programa Moj Zaba Start

Proglašeni pobjednici 6. izdanja programa Moj Zaba Start
2

Najinovativniji projekti nagrađeni su financijskim potporama u vrijednosti od gotovo milijun kuna

Na svečanoj završnici u hotelu Esplanade proglašeni su pobjednici šestog izdanja programa Moj Zaba Start Zagrebačke banke. Pobjednici su odabrani u tri kategorije – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Stručna komisija odabrala je tri dobitnika u svakoj kategoriji, a dodijeljene su im potpore u iznosu od 120.000 kuna za prvu nagradu, 100.000 kuna za drugu te 80.000 kuna za treću nagradu. Uz nagrade stručne komisije dodijeljene su i nagrade javnosti u vrijednosti od 30.000 kuna. U šestom izdanju natječaja Zaba je ukupno dodijelila gotovo milijun kuna potpora.

Kao vodeća banka u Hrvatskoj usmjereni smo na razvoj održivog poduzetništva te gospodarskog i društvenog napretka naše zemlje i zajednice u kojoj djelujemo. Izuzetno smo ponosni na ovaj, jedinstveni program na tržištu i činjenicu da je Zagrebačka banka kroz dosadašnja izdanja prepoznala i podržala više od 50 projekata na njihovom putu do tržišta i uspjeha. Prepoznali smo njihovu vrijednost i potencijal, ali ih je prepoznalo i tržište. To želim i ovogodišnjim pobjednicima“, rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

U kategoriji Poduzetništvo, prvu nagradu odnio je projekt za izradu minipogona za proizvodnju sušenog slatkiša od mandarine – Mandarine Sweet Treat, proizvođača Mandarinet. Druga nagrada pripala je udruzi Mundus i njihovom istoimenom edukacijskom sustavu, dok je treću nagradu odnio projekt Moto Sos Locator u realizaciji Gala centra

Prva nagrada natječaja Kultura i znanost dodijeljena je samostanu Sv. Margarite s Paga i projektu Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva. Projekt Udruživanjem temeljnih i kliničkih znanstvenih istraživanja do poboljšanja tretmana i povećane društvene osviještenosti o raku prostate znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković, osvojio je drugu nagradu. Treća nagrada pripala je studiju za produkciju i animaciju Diedra te projektu dugometražnog 3D animiranog filma „Cvrčak i Mrvica“.

U kategoriji Društvo pobjedu je odnio projekt Uređenja sterilne jedinice za Dječju onkologiju, zaklade Dječje onkologije Rebro. Društveno poduzeće Punkt osvojio je drugu nagradu s projektom Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom. Treća nagrada otišla je u ruke zakladi Cenacolo i projektu Mostovi u bolji život.

Za nagradu javnosti izborila su se tri projekta koja su prikupila najviše glasova javnosti putem portala www.mojzabastart.hr. Odabrani projekti su Moto Sos Locator Gala centra u kategoriji Poduzetništvo, PsiHelp Hrvatskog psihološkog društva u kategoriji Društvo te u kategoriji Kultura i znanost, projekt StressMe – razlike između muškog i ženskog stresa s Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Zaba je kroz projekt  do sada podržala preko  50 održivih projekata među kojima su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Više o dobitnicima nagrade pročitajte na www.mojzabastart.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…