Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prokljan: Požar je gotovo zahvatio i benzinsku crpku

Zbog miniranosti područja kod Vukšića i Pristega kod Benkovca, gasiteljima su pomagala četiri kanadera i tri air tractora, gašnje još uvijek traje

Hrvoje Jelavić
Foto: Hrvoje Jelavić
2 komentara

Vatrogasci u ponedjeljak ujutro, uz pomoć zrakoplovnih snaga, nastavili su gasiti požar, koji je u nedjelju poslijepodne izbio na predjelu Vukšića i Pristega kod Benkovca. Zbog miniranosti područja, gasiteljima su u nedjelju pomagala četiri kanadera i tri air tractora. Na požarištu su tijekom noći ostali dežurati gasitelji. Opožareno je oko 150 hektara niskog raslinja i hrastove šume. Požar na području Prokljana ujutro se oko 8,30 sati približio autocesti i zaprijetio tamošnjoj benzinskoj crpki, no zahvaljujući intervenciji vatrogasaca i zračnih vatrogasnih snaga, vatra je zaustavljena, a crpka u 9 sati ponovno otvorena za promet. Požar sada gase i dva kanadera, dva protupožarna helikoptera te jedan air tractor. Zbog požara je na autocesti Split-Zagreb između čvorova Benkovac i Pirovac, smanjena vidljivost i brzina ograničena na 80 kilometara na sat.
Naša čitateljica Sandra Veselinović iz Zadra koja je fotografije požara snimila u nedjelju kaže kako se dizao visok dim, a u zraku je bilo puno pepela.
- Ljudi su se zaustavljali sa strane i slikali požar koji je bio samo nekih 100 metara od ceste - objasnila je Sandra Veselinović.

Možda vas zanima i ovo:
Message