Obavijesti

News

Komentari 1

Promašaj agencije: Umjesto grada promovirali su nasilje

Promašaj agencije: Umjesto grada promovirali su nasilje
2

Agencija je možda bila navedena na pogrešku jer svoju poruku posjetiteljica počinje riječima "Rio je veličanstven grad... a zatim slijedi drugi dio rečenice "ali ljepota nije dovoljna"

VIDEO

Vjerujući da objavljuje videospot kojim ističe ljepote Rio de Janeira, promidžbena agencija počinila je tešku grešku objavljujući poruku kojom zapravo upozorava na nasilje u gradu karnevala. 

Promidžbeni spot na engleskom jeziku bio je emitiran u utorak navečer na računu Instagram agencije Embratur koja ga je zatim uklonila pošto su je korisnici ismijali.  

- Ne mogu preporučiti posjet gradu u kojem sam se bojala izaći iz stana - govori Brazilka iz Curitibe (jug zemlje) koja živi u Njemačkoj već šest godina i došla je posjetiti Rio.

Rio de Janeiro smatra se najvećim mamcem za turiste u Brazilu i bio je domaćin Olimpijskih igara 2016. te očarava posjetitelje iz cijelog svijeta svojim plažama i raskošnom prirodom. No taj "čudesni grad" muku muči s ozbiljnim problemima nasilja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Agencija je možda bila navedena na pogrešku jer svoju poruku posjetiteljica počinje riječima "Rio je veličanstven grad... a zatim slijedi drugi dio rečenice "ali ljepota nije dovoljna".

Turistkinja u spotu govori da je posjetila Rio sa svojim njemačkim partnerom i mlađom sestrom pa nabraja prizore straha kojima je svjedočila ili ih proživjela:

- Moju obitelj i mene opljačkali su džepari, moja sestra od 9 godina svjedočila je krađi praćenoj nasiljem. 

Embratur je objasnio da je spot emitirao pogreškom, a nakana mu je bila baš suprotna - "obavijestiti međunarodnu zajednicu o smanjenju nasilja u 2019."

Institut za javnu sigurnost i vlada države Rio objavili su da je broj ubojstava pao za 19 posto u 2019. u odnosu na prethodnu godinu. Također navode da je pao i broj krađa na ulici za 8 posto (oko 120.500 krađa).

Međutim, s padom nasilja kriminalnih skupina jača nasilje policije pa je u 2019. policija u Riju ubila 1800 osoba, što je novi rekord i porast za 18 posto u odnosu na 2018.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a