Promet u industriji na godišnoj razini porastao je za 5,5 posto | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Promet u industriji na godišnoj razini porastao je za 5,5 posto

Rast prometa industrije na godišnjoj razini zahvaljuje se rastu prometa na stranim tržištima za 6,5 posto te na domaćem tržištu, za 4,7 posto

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
8 komentara

Ukupan promet hrvatske industrije u studenom prošle godine na mjesečnoj je razini porastao za 2,2 posto, a na godišnjoj za 5,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Rast prometa industrije na godišnjoj razini zahvaljuje se rastu prometa na stranim tržištima za 6,5 posto te na domaćem tržištu, za 4,7 posto.

Kumulativni podaci za prvih 11 mjeseci prošle godine, izračunati iz kalendarski prilagođenih indeksa, pokazuju da je promet industrije u tom razdoblju bio za 6,8 posto veći nego u istom razdoblju 2016.

Promatrano po glavnim industrijskim granama, u studenom prošle godine ukupan promet energije porastao je na mjesečnoj razini za 4,9 posto, kapitalnih proizvoda za 12,1 posto, a intermedijarnih proizvoda za 4,1 posto. S druge strane, ukupna prodaja netrajnih proizvoda za široku potrošnju bila je manja je 2,8 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto.

Na godišnjoj razini, pak, ukupan promet energije povećan je 11,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 16,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 13,1 posto, te kapitalnih proizvoda za 7,7 posto. Istodobno je promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 3 posto, pokazuje izvješće DZS-a, objavljeno u petak. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message