Obavijesti

News

Komentari 69

Čeka nas nestabilan vikend, a najviše sunca u ponedjeljak

Čeka nas nestabilan vikend, a najviše sunca u ponedjeljak
1

Zbog produljenog vikenda gužve su već u petak na cestama u smjeru mora, a očekuju se i u ponedjeljak kada se vikendaši budu vraćali svojim kućama

VIDEO

U subotu će na kopnu biti svježe i oblačnije, ali su moguća i sunčana razdoblja. Uz povremeno povećanu naoblaku mjestimice može biti kiše ili pljuska, čini se najveća mogućnost u popodnevnim satima. Sjeverni vjetar dobro će nas rashladiti. Temperatura bi se mogla sniziti za nekoliko stupnjeva. Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna između 19 i 22 Celzijeva stupnja, u gorju i malo niža, javlja Crometeo. 

Na moru djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Većinom su u drugom dijelu dana mogući slabi pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, podno Velebita jaka bura, a prema otvorenom moru Dalmacije popodne može biti jake tramontane. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju većinom od 12 do 18, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 27°C. 

U nedjelju stabilnije, uz više sunca

Nedjelja će na kopnu biti stabilnija. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, samo još ponegdje uz malu mogućnost za koju kišnu kap ili kraći pljusak, prije svega u gorju i na krajnjem istoku. Već se ipak može računati na boravak na otvorenom. Jutro će biti svježe uz temperaturu od 9 do 14, po kotlinama i nižu uz moguću maglu, a danju slično ili malo toplije, do 23 ili 24°C. Sve u svemu, dan više nalik na svibanj nego na drugu polovicu lipnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I na moru u nedjelju stabilnije vrijeme uz više sunca očekuje nas u nedjelju. Još su samo u noći ponegdje u Dalmaciji mogući pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura i tramontana. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 26°C.

Početkom idućeg tjedan zatopljenje

U ponedjeljak i utorak bi moglo zatopliti i zajužiti. To je najava moguće kratkotrajne stabilizacije vremena i zatopljenja, ali to nije neka velika vrućina. Čak vjerojatno nigdje nećemo dostići ni 30 stupnjeva. 

Jutro će u ponedjeljak i utorak biti svježe uz minimalnu temperaturu od 12 do 15, a danju uz umjeren jugozapadnjak između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva. U utorak kasnije popodne i prema kraju dana sa sjeverozapada dolazi nova promjena s pljuskovima i osvježenje.

Gužve na cestama prema moru

Zbog produljenog vikenda gužve su na cestama u smjeru mora, a očekuju se i u ponedjeljak kada se vikendaši budu vraćali kući.

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora osobito na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu, a zastoj je i kolona na državnoj cesti Grabovac-Prijeboj-Korenica (DC1) zbog radova.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog Dana antifašističke borbe zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas do 23 sata, a bit će i na praznik, u ponedjeljak 22. lipnja, od 14 do 23 sata.

Uobičajene ljetne zabrane za teretna vozila bit će u subotu, 20. lipnja, od 4 do 14 sati i nedjelju, 21. lipnja od 12 do 23 sata. Na autocestama i državnoj cesti DC1 nema zabrana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag