Obavijesti

Promo sadržaj

Pronađite posao zahvaljujući besplatnim radionicama

Pronađite posao zahvaljujući besplatnim radionicama
1

Prošlu godinu obilježili su brojnim radionicama za osnaživanje nezaposlenih i mogućnostima zaposlenja diljem gradova Zagrebačke županije, a trenutno drugi ciklus projekta u Zaprešiću, Samoboru, Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelinu privode kraju

Hvalevrijedan projekt Pametno i aktivno do sigurne budućnosti, Kluba za zapošljavanje RADO završava s drugim ciklusom radionica za usavršavanje nezaposle­nih u snalaženju na tržištu rada. Prošlu godinu obilježili su brojnim radionicama za osnaživanje nezaposlenih i mogućnostima zaposlenja diljem gradova Zagrebačke županije, a trenutno drugi ciklus projekta u Zaprešiću, Samoboru, Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelinu privode kraju.

Intencija klubova za zapošlja­vanje bila je pomoć dugotrajno nezaposlenim osobama i osobama koje spadaju u skupinu teže zapošljivih. Nakon početnih radionica osobe iz navedenih skupina sve više su se uključivale u radionice što nam daje povratnu informaciju da je koncept dobro osmišljen i potreban za dugotrajno nezaposlene osobe kako bi se ponovno aktivirale na tržištu rada”, istaknuo je Tomislav Komanović iz Razvojne agencije Zagrebačke žu­panije, jednog od inicijatora projekta. Komanović je dodao i kako će Razvojna agencija Zagrebačke županije u surad­nji s projektnim partnerima, nastojati uspostaviti daljnji rad klubova za zapošljavanje prijavljivanjem projekata na natječaje Europske unije koji će imati za cilj osnaživanje ranjivih skupina.

Krunoslav Knežević voditelj kluba za zapošlja­vanje RADO zadovoljan je odazivom: „U drugom ciklusu, jesen/zima 2019/2020, uz pomoć HZZ Regionalni ured Zagreb, uspjeli smo, naročito u Zelini, Samoboru i Zaprešiću, okupiti dosta kandidata zain­teresiranih za daljnje ospo­sobljavanje. Kandidati su prak­tično vježbali predstaviti se poslodavcu, napisati zamolbu i životopis, neverbalno komu­nicirati i prepoznavati takvu komunikaciju kod sugovornika, saznati osnove o brandiranju i online marketingu. Najvažnije što su naučili prepoznavati su vlastite greške u komuni­ciranju te su se oslobodili da otvore teme koje ih zanimaju i međusobno raspravljaju.

U drugom ciklusu projekta održano je preko 70 besplat­nih radionica s više od 50 sudionika, a čak 20 sudionika se zaposlilo tijekom radionica. Dvoje polaznika osnovalo je svoje obrte, troje ih čeka da HZZ krene s dodjelama pot­pora za samozapošljavanje, a čak dvadeset ih je pred kraj osposobljavanja za suradnika u pisanju europskih projekata među kojima četvoro trenut­no razrađuju poslovni plan za samozapošljavanje, a ra­dionice održavaju online radi situacije s mjerama zaštite.

Snježana Lisica, polaznica radionica u Zaprešiću podije­lila je s nama svoje iskustvo s osposobljavanjem za pisanje EU projekata. „Radionice su me osnažile za traženje posla i ukazale mi na brojne sitnice kojih nismo ni svjesni prilikom prijave na posao, od pisanja životopisa do škakljivih pita­nja na razgovoru za posao. Kako trenutno pohađam program za pisanje i proved­bu projekata, osmislila sam aplikaciju kojom bi učenike zainteresirali za školovanje u deficitarnim obrtničkim za­nimanjima“, priča te izražava žaljenje što postoji negativna stigma deficitarnih zanimanja. „Poslodavci nemaju koga za­posliti, a razvojem aplikacije to želim promjeniti - poticanjem mladih da razmisle o ovim zanimanjima“. Po završetku radionica Snježana Lisica nada se poslu suradnika za pi­sanje i provedbu EU projekata i realizaciji aplikacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve