Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pronađeni dijelovi olupine ipak ne pripadaju Airbusu

Glasnogovornik zračnih snaga Brazila rekao je da dijelovi koje su našli u Atlantskom oceanu ne pripadaju Airbusu A330 koji se srušio u ocean

AFP
Foto: AFP
14 komentara

Dijelovi olupine koje smo našli u četvrtak u Atlantskom oceanu ipak ne pripadaju zrakoplovu Air Francea, rekao je Ramon Borges Cardoso, glasnogovonik brazilskih zračnih snaga. Dodao je da dijelovi olupine pripadaju nekom brodu i da do sada nisu našli niti jedan dio koji bi pripadao nestalom avionu Air Francea koji se u ponedjeljak srušio u Atlantski ocean. Naime, Iz mora su izvukli drvenu paletu za teret, a Airbus 330 nema u sebi palete. Za gorivo koje su našli su rekli da pripada avionu, ali da velika mrlja koju su uočili na tom području vjerojatno potječe od broda. Helikopteri su ranije u petak iz oceana oko 1100 km sjeveroistočno od obale izvukli nosače za prtljagu i dvije bove, ali su istražitelji utvrdili da je riječ o otpadu koji nema veze s nestalim zrakoplovom. Nakon pet dana potrage gubi se nada da će se pronaći tijela, pa se brazilska vojska usmjerila na potragu za olupinom Airbusa A330 u kojem je poginulo 228 ljudi.
- Sa svakim novim danom umanjuje se šansa za pronalaskom tijela. U početku smo se usredotočili na pronalazak tijela ili preživjelih, no sada tražimo ostatke koji bi mogli pomoći u istrazi - rekao je Ramon Cardoso.

Možda vas zanima i ovo:
Message