Obavijesti

News

Komentari 2

Pronašli kćer nakon 20 godina: Nestala je u vlaku u Bjelorusiji

Putujući iz Minska u istočnu Bjelorusiju 1999., Yulia je nestala i na kraju završila na vlaku prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju sjećajući se samo imena svojih roditelja

Bjeloruskinja Yulia Moiseyenko ponovno je sa svojim roditeljima, dva desetljeća nakon što je kao četverogodišnja djevojčica nestala tijekom putovanja vlakom, objavile su vlasti. 

Putujući iz Minska u istočnu Bjelorusiju 1999., Yulia je nestala i na kraju završila na vlaku prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju sjećajući se samo imena svojih roditelja, navelo je u priopćenju bjelorusko ministarstvo unutarnjih poslova. 

"Problem je što me bjeloruska policija tražila samo u Bjelorusiji, dok u Rusiji nije bilo informacija o nestaloj djevojčici", rekla je 24-godišnja Moiseyenko, a objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti. 

Moiseyenko je odrasla u ruskoj udomiteljskoj obitelji. Prošli mjesec je njezin prijatelj na internetu pronašao objavu o nestaloj osobi i obratio se bjeloruskim vlastima kako bi saznao je li riječ o Yuliji. 

Moiseyenko se zatim sastala sa svojim roditeljima, a DNK test je potvrdio da su u srodstvu. 

"Živjeli smo u nadi 20 godina. Živjeli smo u nadi da ćemo je pronaći", rekla je njezina majka Lyudmila.