Obavijesti

News

Komentari 419

Završio očevid: Rezultati DNK analize znat će se za par dana

Završio očevid: Rezultati DNK analize znat će se za par dana
48

Ljudske kosti pronađene kod kamionskog ugibališta u selu Fulaje prebačene su u Zagreb. Navodno su našli gumicu za kosu i traperice koje je nosila Antonia Bilić

VIDEO

Kosti su još noćas poslane u Zagreb. Nakon prve analize doznat ćemo radi li se o ženi ili muškarcu, a za nekoliko dana znat će se je li riječ o nestaloj Antoniji Bilić, kazao je zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca Mladen Krajačić . 

Očevid na području Josipdola gdje su u utorak nađene ljudske kosti za koje se sumnja da pripadaju nestaloj Antoniji Bilić, nastavljen je u srijedu oko 8 sati. Na mjesto očevida stigli su i članovi GSS-a. 

Predsjednik Lovačkog društva karlovačke županije Vinko Pavlić potvrdio je kako su kosti pronašla dvojica muškaraca koji su krenuli po drva te su stali na odmorištu i pronašli kosti. Milan Rendulić (48) iz Klanca i Veljko Gadasović (56) iz Podvaljena vozili su se traktorom i stali na odmorištu. Milan je ugledao nešto bijelo i pomislio na loptu no znao je da na tom području nema djece. Razmaknuli su travu i ugledali lubanju, a pokraj lopaticu. Pozvali su prijatelja policajca koji je dva metra dalje uočio traperice i ostatak kosti.

Jutarnji list piše kako su istražitelji pronašli tragove koji odgovaraju nestaloj djevojci. Ističu kako su pronašli traperice i žutu gumicu za kosu, a iako se govorilo da su na lubanji kostura jasno uočili dugu crnu kosu, to su demantirali. Policajac koji je prvi stigao na teren zaključio je da je i ostatak tijela u blizini te je započeo potragu. Ubrzo su pronašli cijeli kostur. Tijelo navodno nije bilo zakopano. 

Na terenu je puno policajaca, a pristup svima pa i novinarima koji su se okupili bio je strogo zabranjen.  

Mještani iz sela Modruški Salopek rekli su nam kako u posljednje vrijeme nisu primijetili ništa neobično, ali se sjećaju da je tijekom potrage za Antonijom Bilić pretraženo isto područje. 

Odvjetnik: Ovo je dokaz da je bilo propusta u istrazi

Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić izjavio je za tportal kako je očito bilo dosta propusta u istrazi. 

- To je jako blizu i uklapa se u način kretanja Dragana Paravinje. Mjesto pronalaska tijela svakako me nije iznenadilo - rekao je Ljubičić.

Istaknuo je kako su on i obitelj još prije mjesec i pol dana tvrdili da bi to otprilike moglo biti mjesto gdje je Dragan Paravinja ostavio djevojku. Dodao je kako je to otprilike mjesto gdje je Paravinja u 22 minute, za koje se nije moglo utvrditi smjer kretanja njegovog kamiona, mogao stići i ostaviti tijelo, piše Večernji list

Svjedoci su podsjetimo, također potvrdili da je Dragan Paravinja (44) koji je prema nepravomoćnoj presudi osuđen za ubojstvo Antonije, bio tamo u to vrijeme. 

Antoniju su posljednji put vidjeli živu 7. lipnja 2011. godine

Antonia Bilić je 7. lipnja 2011. ujutro izašla iz obiteljske kuće u selu Krička kraj Drniša i zaputila se prema Čikolskom mostu gdje je stopirala jer je htjela ići u Split. Ondje su je svjedoci vidjeli oko 10 sati kako ulazi u kamion. Signal s mobitela nestale djevojke zabilježen je posljednji put na dan nestanaka, oko 15.40 sati, na odmorištu Modruš. 

Antonijine sestre Katarina i Ana medijskim istupima podižu policiju na noge i pokreću najveću potragu za nestalom osobom u povijesti zemlje. Policija ispituje sumnjivce, pregledava snimke nadzornih kamera i na kraju utvrđuje da je Antonia Bilić ušla u kamion koji je tada vozio Dragan Paravinja.

Paravinja prvo priznao ubojstvo, pa kasnije negirao krivnju

Paravinja uz pomoć supruge bježi u BiH. Skriva se, a policija ga traži četiri dana. Uhitili su ga 26. lipnja 2011. godine u selu kod Srpca u BiH te je, prvi puta, izručen Hrvatskoj 22. srpnja prošle godine. U prvom razgovoru s istražiteljima u BiH je priznao ubojstvo Antonije Bilić. Rekao im je kako je truplo bacio s jednog od mostova na rijeci Krki. Kasnije je negirao svoje navode iz BiH te tvrdio kako toga dana uopće nije vozio na dionici gdje je mlada djevojka stopirala. Tvrdi i da su dokazi pronađeni u njegovom kamionu podmetnuti.

Branko Lazarević: Lako se može otkriti identitet čovjeka

Branko Lazarević, umirovljeni šef Odsjeka za očevide PUZ-a, za 24sataTV je komentirao kako bi bilo logično da se potraga za Antonijom Bilić barem u početku bazira na mjestu gdje je djevojka gotovo nedvojbeno bila. Ističe kako je velika vjerojatnost da je ona na tom području bila, ako je tu ugašen signal njenog mobitela. Lazarević kaže kako se tijekom istrage treba staviti u kožu čovjeka koji je tijelo tamo i ostavio te da tijekom kriminalističke obrade mora postojati nekoliko varijanti da se slučaj riješi. 

Lazarević kaže i kako bi, da je on tu potragu radio, prvo sve bazirao na mjestu gdje joj je ugašen signal mobitela, a onda tek na području na kojem je Dragan Paravinja rekao da je tijelo ostavio. Dodaje i kako tragova uvijek mora biti, a sada se već može utvrditi što je sve potrebno za istragu u daljnjem postupku. Lazarević ističe i kako se identitet čovjeka može otkriti vrlo lako, ali se treba uzeti u obzir da je tijelo na otvorenom bilo 539 dana. Pretpostavlja kako je policija već utvrdila radi li se o Antoniji Bilić ili ne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 419
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"