News

Komentari 7

Pronašli olupine podmornice nestale u Indoneziji: Raspala se na tri dijela, još istražuju uzrok

Pronašli olupine podmornice nestale u Indoneziji: Raspala se na tri dijela, još istražuju uzrok

Podvodne fotografije pokazuju da se podmornica podijelila na tri dijela: trup, krmu i 'glavne dijelove'. Zapovjednik mornarice isključio je mogućnost eksplozije i rekao kako mornarica istražuje pravi uzrok

Indonezija je pronašla olupine podmornice koja je nestala u srijedu i proglasila mrtvima 53 člana posade, objavio je jučer glavni vojni zapovjednik te zemlje.

Kako prenosi The Sun, tim za potragu i spašavanje pronašao je krhotine, uključujući kormilo, sidro i sigurnosne jakne posade.

- Na temelju autentičnih dokaza potvrđujemo da je nestala podmornica potonula i da su svi članovi posade izgubili živote - rekao je zapovjednik zrakoplovstva maršal Hadi Tjahjanto na konferenciji za novinare u nedjelju.

Najava je uslijedila dan nakon što je indonezijska mornarica objavila da je brod gotovo sigurno potonuo. Dužnosnici su u subotu rekli da su spasioci pronašli krhotine kako plutaju u tjesnacu Bali, u blizini posljednjeg poznatog mjesta podmornice.

Raspala se na tri dijela

Podvodne fotografije snimljene vozilom na daljinsko upravljanje pokazale su olupinu u tjesnacu Bali na dubini od 838 metara. Na fotografijama se vidi kako se podmornica podijelila na tri dijela: trup, krmu i 'glavne dijelove'. Zapovjednik mornarice isključio je mogućnost eksplozije i rekao kako mornarica istražuje pravi uzrok.

Zapovjednik mornarice, kao i indonezijski predsjednik Joko Widodo i ministar obrane Prabowo Subianto izrazili svoju sućut obiteljima poginulih. 

- Svi pali članovi posade bili su najbolji ljudi u zemlji. Vjerujem da njihova predanost neće proći uzalud -  rekao je Subianto.

Najčitaniji članci