Obavijesti

News

Komentari 10

Pronašli su samo njihova tijela: Bezglavi leševi ostali misterij

Pronašli su samo njihova tijela: Bezglavi leševi ostali misterij
4

Roberta Hollisa našao je sin. Netko ge je ubio i uzeo glavu. Nikada nije pronađena. U listopadu 1990. dijelovi tijela žene nađeni su u dva plitka groba u industrijskoj zoni u Wisconsinu...

VIDEO

Robert Hollis (75) ubijen je u lipnju 2015. godine u svojem stanu u Kaliforniji. Sin je došao u stan tražiti poluslijepog oca kojeg susjedi nisu vidjeli nekoliko dana.

Oca je pronašao mrtvog i odječene glave. Ubojica je uzeo glavu sa sobom. Niti ubojica niti glava dosad nisu pronađeni. Vlasti su u potrazi za ubojicom ponudili nagradu od 50.000 dolara. 

Iz mreže izvukli torzo

Ribari u Engleskoj su u veljači 1938. našli muški torzo u rijeci. Torzo muškarca srednjih godina i dobro uhranjenog zapleo im se u mrežu. Jedna je ruka bila odsječena sjekirom. Pronašli su i noge i ruke, ali ne i glavu. Policija muškarca nije uspjela identificirati niti odrediti uzrok smrti. Ipak, pretpostavilo se da je riječ o Williamu Buttu, 52-godišnjaku koji je živio u Cheltenhamu sa surpugom koja je bila invalid i Irene Sullivan, medicinskom sestrom koja se brinula za nju. Butt je nestao u siječnju 1938. Postojala je teorija da je Brian (28), sin Irene Sullivan, organizirao ilegalne pobačaje, a radio je kao plesač i žigolo. Navodno je bio i u vezi s Buttom, ali je nešto u vezi pošlo krivo pa je Butt prijetio Brianu da će razotkriti ilegalne pobačaje. Dva tjedna nakon što je pronađen torzo, Brian se ubio. Na njegovom imanju su pronašli Buttove ključeve i njegov kaput koji je bio krvav. Budući da tijelo nikada nije službeno identificirano, slučaj je ostao neriješen. 

 

Obezglavljeno tijelo našli u garaži

Russell Dermond (88) i njegova supruga Shirley (87) živjeli su Georgiji. U braku su bili 68 godina. Prijatelji su u svibnju 2014. godine otišli kod njih u posjet. U garaži su našli  Russellovo obezglavljeno tijelo, a supruge nije bilo. Deset dana kasnije njezino su tijelo ribiči izvukli iz jezera. Ubijena je udarcima po glavi, vjerojatno čekićem. Policija je našla dokaze, ali ne i osobe s kojima bi ih povezala. Vjerovali su da je motiv ubojstva bila pljačka ili iznuđivanje. Vjeruju i da je ubojica došao brodom. Policija je dosad uspjela saznati samo da je ubojica muškarac i to zahvaljujući izjavama svjedoka. 

Čak 25 godina nisu znali tko je žena čije su tijelo našli

U listopadu 1990. godine dijelovi tijela žene pronađeni su u dva plitka groba u industrijskoj zoni u Wisconsinu. Bili su u vrećama, ali glava nikada nije pronađena. Čak 25 godina nije se znalo o kome se radi. Ostaci su ekshumirani 2015. godine i tada je DNK pokazao da je zapravo riječ o Juliji Baez (36), majci četvero djece iz Milwaukeea.

Ostaci su pronađeni oko tri sata vožnje od njezinog doma. Posljednji put Beaz je viđena u lipnju 1990. godine. Obitelj ju je godinama tražila, a djeca su dala DNK u bazu kako bi se moglo identificirati njihovu majku. Policija se nada da će im novi dokazi pomoći u rješavanju slučaja. 

Masakrirali obitelj

Uljezi su u prosincu 2012. ušli u dom ukrajinskog suca u Harkivu Volodimira Trofimova. Napali su njega, njegovu suprugu Irinu, sina Sergeja (30) i njegovu djevojku Marinu Zouevu (29). Suca, Irinu i Marinu su ubili i odjsjekli im glave, Sergeju su odrubili glavu dok je još bio živ. Glave nikada nisu pronađene. Postojale su tri teorije o ubojstvu.

Prema prvoj, 15. prosinac je u Ukrajini dan sudaca pa se pretpostavlja da su ubijeni na taj dan kako bi se iskazalo nezadovoljstvo pravosudnim sustavom u zemlji. Druga je teorija bila da je Trofimova ubio netko tko je bio nezadovoljan nekom njegovom presudom. Treća teroija je da je obitelj ubio netko tko ih je opljačkao. Sudac je naime skupljao vrijedne novčiće i antikvitete. Nakon ubojstva ukradeno je više antikviteta, ali nema dovoljno dokaza da je to povezano s masakrom. 

Oteli dječaka pa ga ubili

Amerikanac Peter Levine (12) je u veljači 1938. godine nakon škole hodao kući u društvu prijatelja. Stao je u trgovini i nakon što je izašao iz nje, nestao je. Peter je bio iz dobrostojeće obitelji. Otac mu je bio odvjetnik. Obitelj je primila tri zahtjeva za otkupninom. Tražili su 60.000 dolara.

Otac je pokušao slijediti upute otmičara, ali su se prestlai javljati. U svibnju iste godine Peterovo bezglavo i raskomadano tijelo je pronađeno na obali Glen Lakea, u blizini mjesta gdje je dječak nestao. Tijelo je bilo zavezano žicom, a na njemu je bila isto ona odjeća koju je dječak nosio u trenutku nestanka. Otmičari nikada nisu pronađeni.  

U zgradi našli obezglavljeno tijelo curice

Auto u kojem su bila dvojica muškaraca se pokvario u veljači 1983. u blizini napuštene zgrade u Missouriju. Otišli su u zgradu kako bi potražili alat za popravak auta no pronašli su bezglavo tijelo Afroamerikanke. Djevojčica je imala između sedam i 12 godina. Netko ju je zadavio tri do pet dana prije nego je tijelo pronađeno.

Glavu joj je netko nakon ubojstva odsjekao nožem. Ruke su joj bile svezano no ostalo je nejasno da li je bila seksualno zlostavljana. Ubijena je negdje drugdje, a ubojica je tijelo sakrio u zgradi. Policija je tražila njezinu obitelj no nitko se nije javio i ona je zakopana kao Jane Doe. Godine 2009. policija je pokušala ekshumirati tijelo.

Groblje nije više bilo u funkciji pa nitko nije točno znao gdje je tijelo zakopano. Grupa volontera je konačno uspjela pronaći grob i tijelo je ekshumirano u ljeto 2013. godine. Jedino što su uspjeli zaključiti je bilo da je curica živjela u jednoj od ovih deset saveznih Tennessee, Georgia, Florida, Alabama, Mississippi, Louisiana, Teksas, Arkansas, Sjeverna ili Južna Karolina. Slučaj dosad nije riješen, piše ListVerse.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke