Obavijesti

News

Komentari 6

Propala mu nagodba: Suđenje Sinovčiću počinje 14. prosinca

Propala mu nagodba: Suđenje Sinovčiću počinje 14. prosinca
1

Sinovčićeva odvjetnica Ivana Binički Ložnjak kazala je da su razgovori oko nagodbe bili konstruktivni, ali da su se obrana i Uskok "razišli oko nekih bitnih pitanja"...

VIDEO

Najavljena nagodba zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića s Uskokom nije postignuta pa je na zagrebačkom Županijskom sudu za 14. prosinca najavljen početak suđenja zbog optužbi da je nezakonito "zaradio" u predstečajnoj nagodbi, izvlačeći novac iz medijske kuće VOX i NK Zadra.

Sinovčićeva odvjetnica Ivana Binički Ložnjak kazala je da su razgovori oko nagodbe bili konstruktivni, ali da su se obrana i Uskok "razišli oko nekih bitnih pitanja".

Zamjenik ravnateljice Uskoka Krešimir Ostrogonac izjavio je da se na suđenju koje počinje 14. prosinca očekuje ispitivanje oko 150 svjedoka kao i provođenje drugih dokaza. I on je potvrdio da je Sinovčićeva obrana zatražila pregovaranje o nagodbi, no ona nije postignuta.

Sinovčić je, pak, kazao da je žrtva lažnih svjedočenja osoba koje je na to tjerala policija kako bi se napravio "Reno slučaj".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Od danas počinje nogometna utakmica u pravom smislu i od danas imam aktivnu obranu. Tri godine sam puštao da pljuju po meni, međutim nećemo sad ništa prepustiti slučaju", rekao je Sinovčić.

Sinovčić pregovara s Uskokom o nagodbi u predmetu 'Ribar'
Sinovčić pregovara s Uskokom o nagodbi u predmetu 'Ribar'

Kazao je i da vjeruje u hrvatski sud, ali ne i u dijelove zadarske policije koja je, kako tvrdi, svjedoke prisiljavala na lažne iskaze. Ustvrdio je i da mu svakodnevno ljudi prilaze i u suzama tvrde da su morali lažno svjedočiti jer bi u suprotnom bili zatvoreni.

'Predstečajna nagodba napravljena u duhu zakona, reprogram dan i drugima'

"Predstečajna nagodba je napravljena kao i svaka druga u Hrvatskoj, u duhu zakona. Znači reprogram je dan meni kao i svakom drugom", izjavio je Sinovčić koji tvrdi da je u NK Zadar ulagao svoj novac.

Optužnica u tzv. aferi Ribar potvrđena je u studenome prošle godine. Uskok u njoj, osim Sinovčića, tereti bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurlinu, njegovu nasljednicu Stoju Mučaji, poreznike Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irenu Anić te bivše direktore NK Zadra Novicu Erlića i Dalibora Zebića.

Za razliku od optuženika koji sve poriču, Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i "kraljem ribe na Jadranu" te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1