Obavijesti

News

Komentari 14

'Prošla sam pakao. Uzeli su mi sve i natjerali na prostituiranje'

Helena je živjela u Rumunjskoj i obitelj joj je jako siromašna. Obećali su joj da će u Velikoj Britaniji napraviti karijeru kao manekenka. Naivna djevojka im je povjerovala

VIDEO

Helena je imala 20 godina kada su ju namamili da dođe u Veliku Britaniju. Obećavali su joj manekensku karijeru. 

- Moja obitelj je siromašna i odlučila sam im financijski pomoći. Obećali su mi posao iz snova, no on se pretvorio u noćnu moru - kaže Helena.

Natjerali su ju da se prostituira. Spavala je sa strancima za 120 funti (oko 990 kuna) po satu. Upozorili su ju, ako ne bude surađivala, da će joj ubiti obitelj. Navukli su ju na kokain. 

- Upala sam u zamku i iz nje nisam mogla van - kaže Helena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Život u Rumunjskoj je bio težak, no ovo što sam proživjela zadnjih deset godina je bio pakao. Živjeli smo u siromaštvu i rekli su mi da sam lijepa i da mogu postati manekenka u Britaniji. Otputovala sam u tu zemlju. U jednom stanu su me fotografirali u bikiniju i donjem rublju. Rekli su mi da je to za posao, a fotografije su stavili na stranicu za seks. Onda su mi rekli da moram platiti 3.000 funti (oko 24.750 kuna) za let u Britaniju, iznajmljeni stan i snimanje fotografija - kaže Helena.

Kasnije su ju prebacili u stan u kojem su bile još tri djevojke. 

- Rekli su mi da ću najam plaćati 500 eura (oko 3710 kuna) tjedno i da se ne brinem jer da ću to lako platiti zahvaljujući poslu. Drugo fotografiranje je također bilo u bikiniju i donjem rublju. Nisam očekivala tako nešto. Rekla sam im da se ne osjećam udobno, a oni su mi onda dali neku tabletu. Imala sam 20 godina i mislila sam da mi samo žele pomoći - priča Helena.

Uhvatila ju je panika jer nije znala kako će platiti 3.000 funti za koje su joj rekli da je dužna. Uzeli su joj dokumente i rekli da će raditi kao maserka dok to ne plati. Nakon toga su ju navukli na kokain, tjerali da se prostituira, ucjenjivali ju i prijetili joj.

Na kraju se uspjela izvući zahvaljujući klijentu koji joj je pomogao, a njezin rumunjski makro ju je pustio, piše Mirror. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto